Ženy vyhrály v Praze

29. listopadu 2010, Redakce

Extraliga žen pokračovala pro Vítkovice tentokrát pouze jedním víkendovým zápasem, a to soubojem s pražským týmem Elite v nafukovací hale na Barrandově.



V zápase chtěly Vítkovice pojistit třetí příčku, domácí tým Elite naopak potvrdit výsledkový vzestup a výhru z předchozího dne proti FBC Ostrava. Vítkovice pak v rámci oživení svých výkonů použily do sestavy Terezu Volákovou a v extralize debutující Romanu Haunerovou.

      K dlouhodobě zraněné Haně Sládečkové se pro zápas přidala i Anna Niemcová. Celé utkání co do kvality výkonu obou týmů negativně poznamenal velmi klouzavý povrch barrandovské nafukovačky.

      Úvod zápasu byl jednoznačně v režii Vítkovic. A také ve znamení zahazování tutových šancí. Obrovské možnosti zahodili zejména Enenkelová, Ferenčíková a Hašová. Do vedení tak Vítkovice dostala až přesilová hra. Nejprve sice Macurová, na kterou zývala zcela prázdná brána, nasměrovala míček jen do břevna, pak však uplatnila důraz Hašová a na brankovišti se z její práce prosadila Sylva Gaidová. Festival vítkovických šancí pokračoval, přibyl však pouze jeden gól. Zuzana Macurová se uvolnila z křídla, vystřelila a přes clonící Gaidovou, které byl poté tento gól omylem připsán, propadl míček až do sítě. Domácí hráčky se osmělily až v závěru třetiny, bohužel hned gólově. Při standartní situaci zmátli obranu i gólmanku Kubíčkovou a Rullová snížila na 2:1.

      Druhá třetina pokračovala v duchu té první. Vítkovice si vytvářely šance, naopak domácí hrozily pouze sporadicky z brejkových situací. Dvoubrankové vedení získaly Vítkovice po krásné a rychlé kombinaci na malém prostoru. Eva Sládečková našla Ferenčíkovou, která přiťukla na brankoviště Andy Pastuškové a té stačilo nastavit hokejku před prázdnou bránu. Čtvrtý gól přišel opět v přesilové hře. Tamara Hašová si počkala na vhodný moment a prudkou střelou dvacet nad zem k bližší tyči prostřelila domácí gólmanku. Čtyřbrankové vedení pak Vítkovicím zařídilo dobře sehrané přečíslení. Andrea Pastušková si vyměnila míček s Ferenčíkovou a poté střelou ze středu přidala pátý gól.

      Závěrečná třetina naopak nabídla zcela jiný florbal. Vítkovice vyklidily úplně pozice a dostaly se pod tlak domácích. Výsledkem několika zbytečných technický chyb pak bylo snížení z hole Polákové a energie do žil domácích. Po zbytek třetiny se Vítkovice bránily a hazardovaly s výsledkem, několikrát je v kritických chvílích musela zachránit gólmanka Lenka Kubíčková, vyhlášená nejlepší hráčkou utkání v dresu Vítkovic. Domácí byly za snahu odměněny, důraz a rychlé ruce při otočce okolo branky prokázala Kleinová. Dvě minuty do konce pak byla vyloučená Vobořilová. Paradoxně závěrečné oslabení byla ze strany Vítkovic asi jediná dobře zvládnutá věc ve třetí třetině. Domácí hráčky se téměř k ničemu vážnějšímu nedostaly, naopak navýšit výsledek mohla Šrotová. Vítkovice tak uhájily vítězství 5:3 a nadále drží třetí místo v extraligové tabulce.

      Dalším extraligovým utkáním bude derby proti FBC Ostrava, které se odehraje na Dubině v pondělí 13.12.2010.

Elite Praha – 1.SC WOOW Vítkovice 3:5 (1:2, 0:3, 2:0)
branky a nahrávky: Rullová (Poláková), Poláková (Rullová), Kleinová – Gaidová (Hašová), Gaidová (Macurová), Pastušková (Ferenčíková), Hašová (Pastušková), Pastušková (Ferenčíková)

sestava Vítkovic: Kubíčková – Novakovská, Vašíčková, Kovalská, Vobořilová, Kuzmíková, Voláková – Hašová, Macurová, Gaidová – Pastušková, Ferenčíková, E.Sládečková – Šrotová, Haunerová (41. Léblová), Enenkelová.

Foto: Roša