Vítkovičtí v reprezentaci

07. února 2011, Redakce

Právě uběhlý víkend a potažmo celý minulý týden byl ve znamení reprezentační pauzy. Vítkovické barvy měly v tomto ohledu v reprezentačních celcích mimořádně silné zastoupení a tak o něm přinášíme krátký report.

 

      Mužská reprezentace se setkala poprvé v novém reprezentačním cyklu. Hlavní trenér Tomáš Trnavský už nemá za asistenta lídra vítkovických veteránů Jana Vavrečku, zato počet nominovaných vítkovických hráčů se rozrostl. Kromě účastníků loňského mistrovství a již stabilních reprezentantů Milana Tomašíka a Jana Jelínka, si reprezentační přípravu vyzkoušeli Roman Ciompa, Patrik Suchánek a Radim Polášek. Další původně nominovaný Petr Kološ se ze zdravotních důvodů omluvil, nahradil jej rovněž vítkovický rychlík Martin Tokoš.

       Reprezentace žen si odbyla soustředění ve Dvoře Králové nad Labem. Z Vítkovic se zúčastnily Lenka Kubíčková, Tamara Hašová, Andrea Pastušková a premiérově také Anna Niemcová. Další stabilní vítkovická reprezentantka a původně nominovaná Zuzana Macurová musela odříct účast pro nemoc.

      Reprezentace juniorů měla jako jediná z českých týmů na programu herní zkoušku. Přípravný turnaj Polish cup. Mladá reprezentace bez nemocného trenéra Mrázka zvládla přípravu na výbornou, bez vážnějších problémů si poradila se všemi soupeři, stejně starými juniory Polska, Maďarska, Německa, Norska a především Švýcarska a bez ztráty bodu turnaj zvítězila. Výraznou měrou k úspěchu přispěli i vítkovičtí Jakub Hubálek, Lukáš Veltšmíd, Lukáš Hájek a David Matúš.

      Reprezentační výběr juniorek čekalo soustředění a testování hráček širšího kádru v Liberci. Z vítkovických hráček se této přípravy zúčastnila hned čtveřice mladých nadějí, a to Anna Meichsnerová, Edita Hendrychová, Lucie Šrotová a Klára Kociánová.

      Jednu výraznou stopu zanechaly Vítkovice i v jiném národním dresu a sice slovenském. Denisa Ferenčíková táhla svou reprezentaci v kvalifikačních zápasech o postup na mistrovství světa a vytouženého úspěchu spolu se svými spoluhráčkami dosáhla. V pěti kvalifikačních zápasech v polských Rakoniewicích Slovenky čtyřikrát vyhrály, zajistily si postup na mistrovství světa z druhého místa a vítkovická hráčka se na tomto úspěchu podílela devíti kanadskými body.