Vítkovice vydřely tři body až v závěru

13. února 2011, CD

Na Spartě se Vítkovicím body nezískávají snadno. Loni např. prohrály v prodloužení 6:5. Nyní vezou z Prahy tři body za přesvědčivou výhru 8:3. Ta se ale nerodila tak snadno...

 

Vítkovice si tři body na Podviném mlýně vybojovaly až v samém závěru. Po většinu zápasu byly aktivnějším týmem, ale skóre bylo dlouho vyrovnané. Až v 56.minutě spustil Lukáš Hrubý kanonádu.

V první třetině padly dva góly a oba dal vítkovický hráč. Bohužel stav byl poté nerozhodný. Nejdříve se trefil po krásné, i když možná trošku nechtěné, přesilovkové kombinaci zcela volný Lukáš Hrubý. Poté si ovšem srazil sparťanské nahození z rohu do vlastní branky Pavel Barabáš a do druhé třetiny tak nastupovaly oba týmy za nerozhodného stavu.

Sparta šla do vedení ve 22.minutě gólem Prince. Vítkovice vyrovnaly gólem Petra Kološe, který vymetl pavučinku v růžku Dřízhalovy branky. Pak neudržel nervy na uzdě Skalička a po hrubém strčení do Poláška si šel na dvě minuty odpočinout na trestnou lavici. V přesilovce Vítkovic padly dvě branky. Z toho lze odtušit, že nejdříve se trefila Sparta. Nedůraz před vlastní brankou Vítkovic potrestal Pacan. Ihned po bully se za vyrovnáním hnal Tomašík, zákrok na něj zaváněl volal po dalším dvouminutovém trestu. Byl však nařízen pouze volný úder. Milan Tomašík jej ale tvrdou ranou využil a vyrovnal. Dvioký závěr druhé třetiny znamenal nakonec opět nerozhodný stav.

Ten vydržel až do 56.minuty. Pak zafungovala "hrubá" spolupráce. Na přihrávku Víta si naběhl "mezi kruhy" Lukáš Hrubý a střelou k tyči poslal Vítkovice do vedení. Ještě v téže minutě navíc vysunul Tomašík Martina Tokoše a jeho gólem šly Vítkovice do trháku. Za necelou minutu navíc našel ztracený míček Patrik Suchánek a po krátkém výjezdu přidal šestou branku. Sparta se položila. Po faulu na Lukáše Hrubého byla za další minutu nařízeno trestné střílení, které bezpečně proměnil kličkou do bekhendu Milan Tomašík. Konečnou podobu dal výsledku v poslední minutě po Tokošově příhře Radim Polášek.

AC Sparta Praha Florbal - 1. SC WOOW Vítkovice 3 : 8
branky: 19. Pavel Barabáš, 22. Vlastimil Princ, 40. Filip Pacan - 16. Lukáš Hrubý, 38. Petr Kološ, 40. Milan Tomašík, 56. Lukáš Hrubý, 56. Martin Tokoš, 57. Patrik Suchánek, 58. Milan Tomašík, 60. Radim Polášek; rozhodčí: Oskar Novák - Přemysl Škaloud; vyloučení: 2 : 0; využití: 0:2; diváků: 126; zásahy brankářů: Vladan Dřízhal 15 - Roman Ciompa 14; po třetinách: 1:1, 2:2, 0:5;

Foto: Martin Flousek