Turnaj

03. března 2011, PP

V neděli 27.2. proběhl první ročník florbalového Putovního poháru přípravek v ostravské sportovní hale na Dubině. Turnaj za pomoci sponzorů WOOW, Poukar - ceskesperky.cz, pekařství Illík, R.F.T s.r.o. a stálých partnerů klubu Ostrava !!!, Omlux, Promatech, uspořádal oddíl 1. SC Vítkovice jako demonstraci herního systému tří proti třem. doplněno o fotografie

Jedná se o variantu hry na menším prostoru, kterou jejíž použití pro příští sezónu zvažuje regionální Výkonný výbor olomoucké a moravskoslezské florbalové unie.


Tato doposud neobvyklá varianta herního systému tři na tři, v níž byl turnaj odehrán, je novinkou, ale od příští sezóny by se snad v nejmladších kategoriích mohlo tímto systémem hrát. Hráči se při hře častěji dostávají do herních situací, které trénují na tréninku, a na něž je třeba se v tomto věku zaměřit. Jsou častěji v kontaktu s míčkem, musí se stále nabízet do hry a uvolňovat pro nahrávku...", vysvětlil Rosťa Kohút, jeden z organizátorů turnaje. Kdo měl příležitost některý zápas turnaje shlédnout, nám dá jistě za pravdu, že tahle varianta je pro mladé hráče nejvhodnější“, dodává druhý z organizátorů Jiří Frömmel.

Tuto progresivní herní variantu nám pomohli propagovat týmy Paskova Saurians a FBC Ostrava svou účasti na turnaji a chtěli bychom poděkovat jejich trenérům Petru Moravcovi a Milanu Sládkovi za spolupráci“.


Vítězen turnaje se stal jeden z Vítkovických týmu pod přídomkem Hroši. Tento nejúspěšnější tým byl oceněn Putovním pohárem, zlatými medailemi a dortem. „Moc děkuji dětem za nasazení v zápasech a uplatnění dovedností z tréninku“, hodnotí trenér Jiří Frömmel.

Za Hrochy skončili v dalším pořadí týmy Paskova, Vítkovická Lvíčata, FBC Ostrava Žlutí, Vítkovičtí Tygři a FBC Ostrava Modří. Všichni obdrželi medaile a sladkou odměnu.


Zpestřením turnaje byly individuální soutěže v rychlosti vedení míčku a v nájezdech. Vítězové si odnesli ceny od firmy Poukar ceskesperky.cz a WOOW. Oceněni pohárem a dárky od firmy WOOW byli také nejlepší brankář a hráč turnaje.


Nejlepší hráč turnaje – Martin Gattnar 1. SC Vítkovice

Nejlepší brankář turnaje – Jiří Sochr FBC Ostrava

Vítěz soutěže v nájezdech – Adam Choma 1. SC Vítkovice

Vítěz v rychlosti vedení míčku – Tomáš Komadyl Paskov Saurians


Ceny úspěšným sportovcům předávali náměstek primátora města Ostravy ing. Martin Štěpánek, Ph.D. , generální manažer firmy WOOW Martin Čépe a hráči A-týmu Vítkovic Milan Tomašík a Radim Polášek.


Na závěr bychom chtěli poděkovat hráčům za jejich nasazení a také jejich rodičům. Velké dík patří Patriku Kubečkovi, Rostislavu Gattnarovi, Radimu Sedlákovi, Pavlu Palatovi, Rišovi Foltinkovi, Romaně Haunerové a Kateřině Nováčkové za pomoc při organizaci turnaje, paní Renzové za dort, České televizi za reportáž a slečně Martině Koziolové za prezentaci turnaje v MS deníku. A nesmíme také zapomenout na rozhodčí Milana Tomašíka, Davida Zezulku a Radima Poláška. Největší dík pak patří sponzorům R.F.T. s.r.o. , Pekařství Illík, WOOW, Poukar-ceskesperky.cz, Omlux, Promatech a Ostrava !!! za věnováni věcných cen do turnaje.“ Shrnuli na závěr Jiří Frömmel s Rosťou Kohútem.