Čtvrfinále žen – utkání první

07. března 2011, Redakce

Ženy Vítkovic vstoupily do čtvrtfinále play-off. Soupeřem jim je tým městského rivala FBC Remedicum Ostrava. V obou domácích zápasech svého protivníka Vítkovice přehrály a ujaly se vedení v sérii 2:0. K postupu do semifinále a jistotě zisku minimálně bronzových medailí tak potřebují ještě jedno vítězství.

 

ČTVRTFINÁLE EXTRALIGY ŽEN 1:
   1. SC WOOW Vítkovice – FBC Remedicum Ostrava 7:3 (0:1, 5:1, 2:1)
 
Úvodní duel čtvrfinále se rozjel v sobotu večer za výborné divácké návštěvy a bouřlivé atmosféry. Na Dubinu zavítalo 137 fanoušků a ti výrazně přispěli k atraktivitě celého zápasu.

      Utkání začalo zhurta, již na začátku druhé minuty netrefila ve skvělé pozici míček Macurová a prakticky hned z protiútoku se tečovanou střelou prosadila hostující kanonýrka Žůrková - 0:1. Vítkovice tento rychlý gól jakoby vyvedl z konceptu. Hře sice nechyběl náboj a jiskra, srážely ji však nepřesnosti a tak se do výraznějších šancí dostávaly dravější hostující hráčky. V závěru třetiny začaly otěže zápasu přebírat hráčky Vítkovic. Střelecky se jim však nedařilo. Jejich aktivitu nakrátko utlo vyloučení Niemcové. To ale Vítkovice přečkaly bez úhony. Naopak, těsně po jeho skončení utekla Pastušková, ve vyložené šanci byla faulována a bylo nařízeno trestné střílení. K tomu se rozeběhla Zuzana Macurová, hostující golmanka Máčilová však její střelecký pokus vytěsnila mimo tři tyče. Následnou přesilovku pak rozdělila přestávková siréna. Ještě před ní neskončil brankou obrovský závar před hostující brankou.

      Ve druhé třetině začaly Vítkovice ještě více zvyšovat aktivitu a utahovat smyčku. Nedařilo se však zakončit ani ty nejtutovější šance. A když už byla hostující brankářka překonána, stála v cestě tyč, jako po střele Kociánové. A potvrdilo se staré otřepané "nedáš-dostaneš". Hostující hráčky nejprve zahrozily náznaky dvou brejků a ze třetího už udeřilo. Polzerová unikla po levé straně a bekhendem pod Kubíčkovou zajistila hostům dvoubrankové vedení. To jako by bylo poslední polénko pod vítkovický kotel. Hráčky v bílém roztočily v druhé části druhé třetiny ve svém útočném pásmu doslova peklo. Denisa Ferenčíková nejprve zahodila další obrovskou šanci, aby ta samá hráčka vsítila v čase 30:42 první a tolik očekávaný vítkovický gól. Diváci pak hnaly vítkovickou lavinu za dalšími úspěchy. A ty se dostavily. V čase 33:48 se uvolnila od mantinelu Lucie Šrotová a přízemní střelou k tyči srovnala. Hned za dalších 25 vteřin se třetí pětka prosadila znovu, opět pálila Šrotová a míček do branky dorazila na brankovišti důrazná Monika Léblová. A Vítkovice svého soupeře svíraly dál. 36:59 a individuálně se uvolnila Zuzana Macurová a střelou pod víko nedala hostující gólmance šanci. 38:14 Vítkovice sehrály perfektně standartní situaci a na Andreu Pastuškovou už čekala pouze odkrytá branka. Vítkovice tak mezi 30. a 40. minutou zcela otočily pěti góly vývoj utkání.

      I třetí dějství začalo brankou Vítkovic. Hostující hráčky zřejmě stále zaskočené vývojem utkání vyrobili hned po minutě hry v obraně hrubku, kterou Denisa Ferenčíková potrestala. Po této brance se hra již přeci jen uklidnila. Vítkovice se více zatáhly a soustředily se na obranu, ze které vyrážely do brejků. Sama na brankářku najížděla Léblová, míček však skončil těsně vedle. Promarněnou šanci si ale Léblová vynahradila o střídání později. Zpoza brány ideálně uvolnila Evu Sládečkovou a té už stačilo pouze nastavit hokejku. Zbytek zápasu se už odehrál v klidnějším tempu, přesto ještě jeden gól padl, a to do vítkovické branky, po kombinaci se trefila do prázdné branky tři minuty před koncem Závodná.

      Vítkovice tak první bouřlivé utkání zejména díky fantasticky zahrané druhé polovině utkání ovládly v poměru 7:3 a připsaly si první výhru v sérii.

Branky a nahrávky: Ferenčíková (Pastušková), Šrotová (Kovalská), Léblová (Šrotová), Macurová (Niemcová), Pastušková (Ferenčíková), Ferenčíková (Pastušková), E.Sládečková (Léblová) – Žůrková, Polzerová, Závodná (Vavrečková)

Sestava Vítkovic: Kubíčková – H.Hendrychová, Vašíčková, Niemcová, Kuzmíková, Kovalská, Vobořilová – Enenkelová, Hašová, Kociánová – Macurová, Pastušková, Ferenčíková – Mandátová (45.E.Sládečková), Léblová, Šrotová.