Junioři jdou za postupem

08. března 2011, CD

Juniorské Vítkovice přivítaly doma na úvod play-off ve čtvrtfinálových zápasech celek Znojma. Po dvou zápasech vedou 2:0 na zápasy a do Znojma pojedou o víkendu s cílem ukončit sérii. Ostatní série jsou nerozhodné 1:1.aktualizováno

 

SOBOTA 5.3.
      1. SC WOOW VÍTKOVICE - TJ VHS ZNOJMO  6:1 (3:0, 1:1, 2:0)

     První utkání hrané na staré dobré ISŠD měly Vítkovice celou dobu ve svých rukou. Tři góly během tří minut uprostřed první třetiny zajistily domácím pohodlný náskok. Ten navíc chvilku po přestávce zvýšil Václav Gurkovský. Jasnou převahu pak Vítkovice dlouho nebyly schopny přetvit v góly. V polovině zápasu dokonce snížil Procházka. Brankami Matúše a Veltšmída ale Vítkovice s přehledem dokráčely k první čtvrtfinálové výhře.
      Komentář trenéra Michala Deuse: "Typický první zápas play-off, kde prim hrála spíše nervozita. A stěžoval nám to i soupeř, který přijel zjevně s cílem příliš neinkasovat. I přesto šancí bylo požehnaně. Jen nám chyběl klid v zakončení. Ovšem pro nás je důležité, že šance si umíme vytvořit, utkání jsme odehráli ve vysokém tempu, dobře jsme i kombinovali. Určitě jsme spokojeni."

1. SC WOOW Vítkovice - TJ VHS Znojmo 6:1
branky:
10. Jakub Hubálek, 11. Lukáš Hájek, 12. Lukáš Hájek, 22. Václav Gurkovský, 44. David Matúš, 59. Lukáš Veltšmíd - 30. Vojtěch Procházka; rozhodčí: Marek Nováček - Ondřej Vašíček; vyloučení: 1:2; využití: 0:0; diváků: 56;

 

NEDĚLE 6.3.
      1. SC WOOW VÍTKOVICE - TJ VHS ZNOJMO  8:4 (3:2, 1:2, 4:0)

     Jestliže se v sobotu vítkovičtí střelci trápili, v neděli to bylo ještě daleko horší. Teprve až poslední třetna, v níž Vítkovice přestřílely svého soupeře šestinásobně, přinesla čtyři rozdílové branky. Do té doby se houževnatý soupeř držel v zápase seč mohl. Již ve druhé minutě šlo Znojmo do vedení zásluhou Čižmara. Na vyrovnání Václava Gurkovského a další branku Davida Matúše reagoval vyrovnáním Kučera. Do šaten šly ale přeci jen o málo spokojenější Vítkovice, jimž jednogólový náskok zajistil Jakub Hubálek.
     Ve druhé třetině se ale zlepšené produktivity vítkovický trenér Deus nedočkal. Naopak, dvěmi brankami z holí Dokulila a Šopáka šlo Znojmo podruhé v zápase do vedení! Ve 35.minutě naštěstí vyrovnal Patrik Michalík.
     Během poslední dvacetiminutovky nasypali junioři Vítkovic na branku soupeře 24 pokusů. Z toho čtyři našly svůj cíl. Pátou, a jak se později ukázalo rozdílovou, branku vsítil ve 48.minutě Lukáš Hájek. Na odpor se Znojmo již nezmohlo, naopak Vítkovice přidaly ještě další ti zásahy z holí Jakuba Hubálka, Patrika Michalíka a Davida Matúše.
     Komentář trenéra Michala Deuse: "O poznání těžší zápas než v sobotu. Obrana hostů byla stejně tuhá, ovšem to i my po ránu. Proto tempo hry nebylo kdo ví jaké. Vyzdvihl bych kvalitu naší rozehrávky, ta se nám dařila v obou utkáních, stejně jako agresivní pressing. Těší mě především výkon ve třetí části, kde jsme soupeři nedovolili nic a sami dokázali rozhodnout zápas. Víme, že Znojmo nebylo kompletní, a na jeho hře to bylo znát. Pro nás z toho plyne jediné. Jestli chceme ukončit sérii již v sobotu ve Znojmě, musíme na tyto dva zápasy zapomenout a připravit se na zcela jiného soupeře - daleko silnějšího."

1. SC WOOW Vítkovice - TJ VHS Znojmo 8:4
branky:
5. Václav Gurkovský, 7. David Matúš, 13. Jakub Hubálek, 35. Patrik Michalík, 48. Lukáš Hájek, 52. Jakub Hubálek, 53. Patrik Michalík, 58. David Matúš - 2. Marek Čižmar, 12. David Kučera, 28. Jan Dokulil, 33. Libor Šopák; rozhodčí: Daniel Bartošek - Pavel Rýznar; vyloučení: 2:4; využití: 2:2; diváků: 72;

Série pokračuje o víkendu 12. a 13.března ve Znojmě.

Kompletní výsledky play-off juniorů:

---čtvrtfinále---
    Sparta Praha - Bohemians   1:1 (8:4, 1:8)
    Vítkovice - Znojmo   2:0 (6:1, 8:4)
    SSK Future - Liberec   1:1 (8:9, 7:3)
    Střešovice - FBC Ostrava   1:1 (12:7, 6:8)