Čtvrtfinále žen - utkání druhé

08. března 2011, Redakce

Shrnutí druhého utkání čtvrtfinále extraligy žen mezi Vítkovicemi a Remedicem (10:6). Pěti body v deseti minutách třetí třetiny se blýskla Denisa Ferenčíková. Nedohrála ovšem další hráčka Vítkovic, Petra Mandátová.

 

ČTVRTFINÁLE EXTRALIGY ŽEN 1:
   1. SC WOOW Vítkovice – FBC Remedicum Ostrava 10:6 (1:2, 3:2, 6:2)

Za stavu 1:0 v sérii nastoupily vítkovické ženy po nedělním obědě k druhému domácímu zápasu.

      Zápas začal podobně jako úvodní duel. V první šanci se ocitla Léblová, její střelu však hostující gólmanka chytila a hned z protiútoku udeřilo na druhé straně, prosadila se Lustigová. Na rozdíl od sobotního duelu ten nedělní nezačal v tak vysokém tempu a na hřišti bylo vidět velké množství nepřesností a chyb. Převahu si vytvářely hráčku hostů, ale trefily se Vítkovice. Táhlá střela Anny Niemcové z půlky zapadla přesně k levé tyči branky. Remízový stav však dlouho nevydržel a Vítkovice poslaly vlastní brankou soupeře do vedení. To vydrželo i přes několik nadějných šancí na obou stranách po celou úvodní třetinu.

      Druhá třetina začala výborným zákrokem Lenky Kubíčkové a poté vyrovnáním stavu. Novakovská nastřelila míček na branku a v sérii prozatím výborně hrající Monika Léblová jej ztečovala do sítě. A skóre se začalo přelévat ze strany na stranu. Alena Novakovská ve 32.minutě dalekonosnou střelou poslala Vítkovice do vedení. Za dvě minuty šla ale na trestnou lavici Hanka Hendrychová a soupeřky brankou Žůrkové srovnaly. A za 24 vteřin se výjezdem zpoza bránky prosadila Fleischmannová a skóre bylo opět obrácené 3:4. Za dalších třiadvacet vteřin však bylo srovnáno. Zuzana Macurová využila dobrého napadání celé pětky, která donutila soupeřky k chybě a pro zkušenou útočnici nebyl problém zavěsit. Tento remízový stav pak vydržel až do závěrečného dějství.

      To se proměnilo v pořádnou přestřelku a diváci na tribunách se rozhodně nenudili. Po hříchu však branky padaly většinou po nepřesnostech a chybách a trenéři na obou stranách tak asi prožívali hodně zajímavé chvilky. V čase 41:52 se po standartce prosadila Zuzana Macurová přesně k tyči. Asistenci si připsala Denisa Ferenčíková, která tím rozjela své velké bodové představení ve třetí třetině. Tatáž hráčka poslala v 45.minutě Vítkovice do dvoubrankového vedení, když uklidila do brány kombinaci celé pětky. Hned za třicet vteřin však po hrubce v rozehrávce kontrovala Vavrečková – 6:5. Za minutu to však bylo o dva góly. Podél mantinelu se prosadila Enenkelová, předložila zpoza brány míček na zlatém podnose Monice Léblové a ta přidala svůj druhý zápasový gól. Hosté si vzali time-out, který jim zřejmě pomohl, neboť hned za další minutu a půl bylo opět sníženo a opět si daly Vítkovice gól samy – 7:6. Za další minutu však sehrála druhá pětka kombinaci na jeden dotek a po ose Macurová – Ferenčíková a zakončující Andrea Pastušková to bylo opět o dva 8:6. A tentokrát už Vítkovice nic dalšího soupeři nepovolily. Naopak za další minutu a půl vybojovala důrazně míček Pastušková a Denisa Ferenčíková zavěsila. A za dalších třicet vteřin se Denisa Ferenčíková prosadila po standartce střelou z křídla. Završila tak hattrick a celkově nastřádala během deseti minut třetí třetiny pět kanadských bodů. Vedení 10:6 v 50. minutě pak bylo již definitivní. Soupeř již v sobě přes pár náznaků síly na zvrat nenašel a Vítkovice si své vedení podržely. Stínem utkání pro Vítkovice bylo zranění Petry Mandátové, jejíž další účinkování v sérii je vážně ohroženo.

      Vítkovické ženy tak i v druhém utkání udolaly svého soupeře o čtyři branky jako v sobotu, tentokrát po divoké přestřelce v poměru 10:6 a ujaly se vedení v sérii 2:0. Třetí utkání se odehraje na půdě hostů, v pátek 11.3. od 20:00 na hale Sareza. Věříme, že vítkovičtí fanoušci, kteří tým fantasticky povzbuzovali v úvodních domácích zápasech pomohou i ve třetím duelu na hostující půdě.

branky a nahrávky: Niemcová (Kuzmíková), Léblová (Novakovská), Novakovská (Vobořilová), Macurová, Macurová (Ferenčíková). Ferenčíková (Macurová), Léblová (Enenkelová), Pastušková (Ferenčíková), Ferenčíková (Pastušková), Ferenčíková (Macurová) – Lustigová (Polzerová), Bartusková, Žúrková (Vavrečková), Fleischmannová (Polzerová), Vavrečková (Žůrková), Fleischmannová (Polzerová)

sestava Vítkovic: Kubíčková – Skalíková, Vašíčková, Niemcová, Kuzmíková, Kovalská (20. Novakovská), Vobořilová – Enenkelová, Hašová, Kociánová – Macurová, Pastušková, Ferenčíková – Mandátová(34. H.Hendrychová), Léblová, Šrotová