Vítkovice ve Švýcarsku!!!

16. března 2011, Redakce

Tým mladších žáků reprezentoval náš klub na sérii přátelských zápasů v zemi Helvétského kříže. Během 4 dnů jsme sehráli 5 utkání a v nich posbírané cenné zkušenosti kluci určitě využijí ve zbylém průběhu sezóny i dalším florbalové kariéře.

 

      Výprava vyrazila na dlouhou pouť ve čtvrtek po obědě a po velmi náročné a vyčerpávající cestě dorazila na místo v pátek ráno. Ubytovali jsme se v bunkru a odpoledne vyrazili na první dva zápasy. Stál proti nám soubor, kde se mísili starší a mladší žáci. Kluci byli na začátek pořádně nažhavení, takže na soupeře vlítli, ale soupeř díky svým fyzickým dispozicím měl mírně navrch. Ve druhém utkání, které jsme hráli později proti stejnému soupeři, jsme rozhodující gól inkasovali až v poslední minutě. Vzhledem k věku soupeře jsme byli všichni spokojeni. Škoda, že jsme jen nevyužili více šancí.

      Na druhý zápas nás ráno vezl autobus společně se staršími žáky Remedica do Langenthalu. Hráči byli ještě starší než den před tím. Věkově stejného k našim aby člověk pohledal. Sice jsme šli brzy do vedení a celý zápas bojovali, ale výsledek byl ale pro nás krajně krutý.

      Odpoledne jsme sehráli na venkovním hřišti florbalovou bitvu mezi Holandskem a Španělskem. Po vyrovnaném boji se nakonec radovali reprezentanti Nizozemí po výhře 20:19.

      Večer jsme se vypravili na zápas play off Švýcarské ligy mezi Willerem a Tigers Lagnau. V akci jsme tedy viděli takové borce jako bratry Hofbauery nebo Stuckiho. Zápas v krásné hale, za super kulisy, měl neuvěřitelnou rychlost. Pro některé navíc obrovským plusem byl stánek s občerstvením, kde prodávali párek v rohlíku a kolu :)

      V neděli jsme zahájili ostravským derby proti mladším žákům Remedica. Krásný bojovný mač, kdy soupeř spíše spoléhal na techniku a my na bojovnost, nasazení a vůli po vítězství. Souboj musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých jsme dlouho tahali za delší konec, bohužel nakonec se radovali hráči v modrých dresech BiX.

      Po krátké přestávce jsme se ještě postavili dalšímu místnímu celku, kde jsme opět museli čelit drtivé výškové převaze, což nám už trošku bralo chuť do hry, ale kluci opět bojovali do úmoru. Výsledkem sice byla další prohra, jsem ale přesvědčen, že v ligových zápasech budeme mít všichni pocit, že soupeř je nějak pomalý a my využijem ve Švýcarsku získanou rychlost ;)

      Negativní stránkou celé akce bylo pouze chování některých hráčů, z čehož vyvodím důsledky na další ligové i neligové turnaje.
      Byť kluci bojovali všichni, i tak bych chtěl pochválit za příkladný přístup a výkon zejména kapitána Martina Děčka a Štěpána Zerzoně, který svými zákroky mnohdy přiváděl soupeře k zoufalství. Snad mu forma vydrží i do sobotní ligy.

      Pevně věřím, že se zájezd líbil, kluci se budou o to více těšit na další podobné turnaje a dostali ještě větší radost do hry.