FE: Vítkovice jsou v semifinále!

20. března 2011, CD

Vítkovice vyřadily Brno 3:1 na zápasy a můžou se chystat na semifinále. V něm uvidí Ostrava po pěti letech boj Vítkovice s FBC! Strhující série začíná již příští víkend!!!

 

Výbornou poslední třetinou (4:0) zvítězily Vítkovice ve 3.čtvrtfinále 5:1 a zkázu Brna dokonaly ve čtvrtém zápase. Výhrou 6:4 si zajistili vítězství v celé sérii i účast v semifinále Fortuna extraligy.
      Vítkovice přijela do Brna na oba zápasy podpořit hlučná skupinka fanoušků, která hnala svůj tým neúnavně po oba zápasy za postupem. Realizační tým Vítkovic se rozrostl o Jana Vavrečku.

Čtvrtfinále 3:
Bulldogs Brno - 1. SC WOOW Vítkovice  1:5 (0:0, 1:1, 0:4)

První třetina prvního víkendového zápasu přinesla tuhý boj. V 10.minutě byl vyloučen Tomašík a v oslabení musel brankář Roman Ciompa ze svého rezervoáru zázračných zákroků vytasit jeden velký kousek, aby zabránil vedoucí brance Brna. Naopak po Tomašíkově ihned po návratu se Vítkovice hnaly do útoku. Při signalizovaném vyloučení a odloženém trestném střílení dorazil v brankovišti Brna poskakující míček do branky Mojžíšek, ale rozhodčí jej k celkému vítkovickému překvapení neuznali a nařídili ono odložené trestné střílení. Na něj sáhli domácí kouči po z Ostravy osvědčeném tahu s druhým brankářem Kejíkem a i tentokrát vyšel, Tomašík u Kejíka opět nepochodil.
      V poslední minutě první části byl i přes jeho velký údiv vyloučen Tokoš a Brno přesilovku hned po 21 vteřinách druhé třetiny využilo, když míček do zcela odkryté branky doklepával Knotek. Hříšník Tokoš pak putoval "za katr" ještě jednou, ve 29.minutě, ale tentokrát jeho prohřešek nebyl gólově potrestán. Od tohoto momentu začaly být Vítkovice v zápase jednoznačně aktivnější. Ihned po úspěšně odbráněném oslabení střílel do tyčky Tomašík a Tokoš baseballově zavěsil do odkryté branky. Tento gól ale nebyl správně uznán pro hru vysokou holí. Regulérního vyrovnání se tak Vítkovice dočkaly ve 35.minutě, kdy se po Kološově prostrčení ze středu pěkně trefil Vít Hrubý.
      Třetí třetinu jednoznačně opanovaly Vítkovice. Ve 44.minutě vyzval Patrik Suchánek skvostnou přihrávkou před prázdnou branku ke skórování Martina Tokoše. Petr Kološ pak své dvě branky vtěsnal do 61 vteřin a poslal Brno do kolen. Nejdříve prostřelil střelou z půlky vše, co mu stálo v cestě a poté se sám proháčkoval podél mantinelu až k úspěšnému zakončení. V 53.minutě trefil Koutný tyč a de fakto z protiútoku vyzval další vynikajícím přihrávkou Patrik Suchánek ke gólovému vyniknutí Lukáše Hrubého. Brno se o nějaký závěrečný nápor připravilo vlastní nedisciplinovaností a dvěmi vyloučeními.

 

Čtvrtfinále 4:
Bulldogs Brno - 1. SC WOOW Vítkovice  4:6 (0:0, 2:3, 2:3)

I druhé brněnské čtvrtfinále začalo bezbrankovou první třetinou. Uzavřelo ji vyloučení Lukáše Hrubého, jenž se snažil vehementně potrestat na začátku druhé části domácí kapitán Kotlas. Dvakrát ale pouze rozcinkal konstrukci branky Romana Ciompy. V play-off se stejně jako loni dostává do vynikající formy obránce Petr Kološ. A brněnský dvojzápas mu vyšel parádně. V 26.minutě přidal již svoji čtvrtou branku v sérii utěšenou střelou z dálky do šibenice. Pak se trefil po rozehrávce z rohu Milan Tomašík a Petr Kološ zvyšoval další tvrdou ranou ve 36.minutě již na 3:0 pro Vítkovice. Ve 37.minutě navíc putoval na trestnou lavici Pavla a hosté měli možnost zřejmě definitivně roztrhat domácí naděje na cimpr campr. Stal se však pravý opak. Přesilovka zůstala nevyužita, naopak s naskočením vyloučeného Pavly na hřiště vyrobil hrubku Tomašík, Koňařík předložil navrátilci Pavlovi a ten nedal zblízka Ciompovi šanci. Poslední minutu druhé třetiny si Vítkovice za rámeček rozhodně nedají. Ještě v ní byl totiž vyloučen Sova a vteřinu před jejím koncem využil šťastně přesilovku Ondráček! Brno bylo rázem zpátky ve hře.
      Ve 44.minutě dal ale Knotek Tokošovi hodně dopředu dárek k jedenadvacátým narozeninám, když mu namazal míček před vlastního nepřipraveného brankáře a Martin Tokoš pohotově zvýšil na 4:2 pro Vítkovice. Na začátku 46.minuty strčil Knotek do Patrika Suchánka, na trestnou lavici ale kupodivu putovali oba. Hra ve čtyřech branku nepřinesla, krátce po ní putoval na trestnou lavici za sekání nejzkušenější hráč celé Fortuna extraligy Libor Schneider. Přesilovku pak využil rychlou střelou Patrik Suchánek. V 52.minutě navíc minul Kotlas lob Kološe a brejk šitý na míru Martinu Tokošovi nemohl skončit jinak než parádním Tokošovým zakončením do prázdné branky. Brno za ztraceného stavu zariskovalo s hrou bez brankáře a vyplatilo se, v 57.minutě neměl Ciompa dobrý výhled a neviděl dalekonosnou střelu Knotka. Pak byl vyloučen ještě Jelínek a o šestého hráče posílenou přesilovku dvě minuty před koncem využil šťastně Ondráček. To již však bylo naštěstí z brněnské strany vše. Vítkovice udolaly Brno 3:1 na zápasy a postupují do semifinále.

Dobré brněnské zápasy shrnul jeden z nejlepších hráčů na hřišti Patrik Suchánek: "První zápas měl výborné tempo, to nám svědčí. Ze záčátku to v zakončení nebylo úplně ono, střelecké štěstíčko k nám stálo zády. Ale hráli jsme dobře do obrany a za celý zápas dostali jen jeden gól a to je výborné. S tím můžeme být spokojeni. Druhý zápas byl takový vlažnější, přece jen se hrálo celkem brzy. Ale zvládli jsme ho. I když jsme ho ve druhé části a ke konci dost zdramatizovali, tak jsme celý zápas měli pod kontrolou. V play-off je důležité zápasové vítězství a na tyto ukazatele jsme vyhráli 3:1."