Komplex Future pokračuje, katem je Šebek

13. března 2006, CD

Vítkovice v play-off tým SSK Future ještě nikdy neporazily, teď prohrávají 0:2.

   Ani jednou ze tří pokusů se nepodařilo florbalistům Vítkovic svého současného čtvrtfinálového soka v play-off porazit. A to v neděli v Chomutově měli tři matchbolly! Vedli 7:2, Future dokázalo vyrovnat. Pak v nájezdech vedli 3:2 po 4 sériích. Future v poslední vyrovnalo. Pak mohl Urban svým zákrokem v 6.sérii zasjistit výhru, ale proti Léblovi měl obrovskou smůlu. Vítkovice prohrávají na zápasy 0:2.

   V sobotním utkání dlouho vládli hře obrany, v čele s vynikajícími brankáři Rytychem a Romanem Ciompou. Až v poslední minutě druhé třetiny padly dvě branky. Po jedné na každé straně. Nejprve byl úspěšný domácí Lébl, ale pouhé 4 vteřiny stačily Sladkému k tomu, aby vyrovnal. V poslední části hry rozhodl utkání Šebek, když šel po hrubce vítkovické obrany prakticky sám na Ciompu. Na konci utkání vyvinuly Vítkovice obrovský tlak, ale definitně je zlomila branka Ryneše z 59.minuty.

   Strhující drama s nešťastným koncem jako ze Shakespeara se strhlo v neděli v Chomutově. 
   Mužem první třetiny byl jednoznačně Karel Ťopek, který stihl během dvaceti minut vstřelit tři branky a ještě na jednu přihrát Kološovi. V 35.minutě se zdálo, že je utkání rozhodnuto. Další branky Vítkovic přidal Vladař a dvě Sladký a stav 2:7 z pohledu domácích zavál na vítkovickou střídačku vůni prvního čtvrtfinálového vítězství. Ale bohužel se ukázalo, že to není vůně, ale omamný plyn. Future zaplo a do konce druhé třetiny ještě snížil Lukeš na 3:7.
   V poslední dvacetiminiutovce začlo Future zběsile napadat a již po 44 vteřinách snížil Ryneš. Další brankou byly Vítkovice potrestány za špatné střídání a hned na to přišel další gól. Běžela 46.minuta, skore 6:7 a Future bylo na koni. Fantastické utkání. Po faulu Dolžala nevyužily Vítkovice přesilovku a i tato malá chybička byla vzápětní ztrestána. 7:7. Chvilku před koncem sekl ošklivě Lébl Ciompu a ten musel být střídán. Do branky se postavil nerozchytaný Urban, ale nápor zvládl. Své nejlepší zákroky předváděl v prodloužení, kde se hodně potil především při vyloučení Sladkého. Jednou mu pomohla i tyčka.
   Rozhodnout musely trestná střílení. Nejdříve neproměnil Fin v barvách Vítkovic Turkka Lehtinen. Nájezdový fantóm Roman Ciompa byl zraněn a tak čelil nájezdům Future mladík Urban. V první sérii jej Lébl překonal, stejně jako ve druhé Šebek. Naštěstí předtím uspěl i Kološ proti Rytychovi. Na 2:2 vyrovnal nájezdový specialista Mimra. Kovacs na Urbana nevyzrál. René Švancer proměnil, zatímco Židlický ne. Rozhodnout mohl Sladký, ale svoji bekhendovou kličku nedotáhl přesně. Marek Soukup bohužel proměnil a drama pokračovalo. Jistota Mimra proměnil, Lébl opět musel. S obrovským štěstím se mu to podařilo. Pak neproměnili Švancer i Marek Soukup. Rozhodla osmá série. V ní nezopakoval úspěšný nájezd Kološ, zatímco kat Vítkovic Šebek Urbana překonal.

   Utkání nám přibližuje autor druhé branky Petr Kološ: "Do začátku utkání jsme šli naplno. Překvapili mě hráči Future tím, že měli velké problémy s rozehrávkou, takže si nevytvořili žádné brankové příležitosti. Za to my jsme dávali to, co v sobotu ne. Měli jsme opět hodně gólových šancí, které jsme dokázali proměnit, narozdíl od sobotního utkání, kde jsme vyhořeli střelecky." vysvětluje skvělý začátek utkání a k nájezdům dodává: "Když dal Renda gól A Futurák ne, tak už jsem myslel, že vyhrajem, protože jel Tomáš a kdyby dal, tak jsme vyhráli a kdyby ne, tak jsem věřil Ríšovi v brance. Bohužel to nevyšlo."

 

   Obě utkání rozhodl mladý Dan Šebek. Vstřelil obě rozhodující branky. Všechny vstřelil tváří v tvář brankáři. Jednou po brejku, dvě branky vstřelil v trestných stříleních.

   Vítkovice hrály s Future ještě jedno utkání. O 3.místo v sezoně 2003/04. Mělo podobný průběh jako druhé čtvrtfinále. Vítkovice vedly v 50.minutě 5:2, ale utkání přesto ztratily 5:6.

   Třetí čtvrtfinále je na programu v sobotu 18.3. v 18 hodin v hale ISŠD v Ostravě.

   On-line přenosy z prvních dvou čtvrtfinále:
SSK Future - Vítkovice 3:1
SSK Future - Vítkovice 8:7 tr.s.