Elévové zakončili sezonu přátelákem s rodiči

04. července 2011, VyR

Aligátoři a Draci 1.SC WOOW Vítkovice sehráli v první prázdninový den poslední utkání v této sezóně. K zápasu vyzvali své rodiče.

Hrálo se dvě hodiny na velkém hřišti v klasických sestavách 5+1 a jasně se ukázalo, kdo z dětí i rodičů měl natrénováno a kdo musí přes prázdniny přidat.

Děti do čtyř pětek a dospělé do tří pětek rozdělil Jirka Frömmel. Dětem ležel v brance Artur Müller a rodičům klečel v brance Marcel Choma. Zatímco brankář dospělých měl práce méně, tak gólman dětí mnohdy nevěděl, kde mu „maska“ stojí.  Po první hodině zápasu byl ještě vyrovnaný stav 27:27, ale po poločase se projevila zkušenost starších, kteří po zásluze vyhráli 45:33. Ještě je třeba podotknout, že i když děti zápas zcela neodevzdali, tak jim nestačila výhoda tří bodů za jeden vstřelený gól, ani fakt, že drtivá většina rodičů (až na vyjímky) hrála na půl plynu, jak bylo předem dohodnuto a ani v závěru „nechtěné“ vsítění vlastního gólu dospělých. Prostě dnes Aligátoři neměli nabroušené zuby a Draci nešlehali plameny, jak bývá jejich zvykem. Sice jsme se chtěli dohodnout, že necháme vyhrát děti, ale Rosťa Kohút byl proti, protože chtěl ukázat, že se mají ještě co učit.

Bojovou náladu si z dětí přivezli pouze bratři Gattnaři, kteří sice udělali několik gólů (jeden i do vlastní sítě), ale zároveň atakovali svou maminku tak, že to zavánělo většinou faulem a nedovoleným bráněním. Nepomohla ani vyhrůžka paní Gattnarové, že budou mít její synáčci k večeři jejich „velmi oblíbenou“ žemlovku. To sestry Kubečkovy se chovali k soupeřce mamince o poznání lépe.

Podobný útok mladíka na zkušenějšího byl k vidění zhruba v půlce zápasu, kdy se začal lámat chléb. To když asi o dva metry menší Šmerda mladší u mantinelu tvrdě atakoval Katku Nováčkovou (ligová hráčka Vítkovických juniorek) a ta následkem přes mantinel přepadla. Navíc to bylo zezadu, ale to má po „tatovi“, také někdejšímu ligovému hráči (kdeže loňské sněhy jsou Peter).

Újmu na zdraví utrpěli oba brankáři, kdy Marcel Choma si nebude moci na kolena kleknout do konce prázdnin a Artur Müller bude ortézu nosit až do Vánoc a navíc má osekané prsty na rukou.

Hlavní organizátor a trenér Rosťa Kohút si po celou dobu zápasu dělal poznámky, aby nezapomněl při prvním tréninku v září rozdat tresty v podobě běhu na 20!!!koleček okolo hřiště těm dětem, kteří zaostávali za svým výkonem a 35!!!koleček (jako gólů) těm dětem co nedovoleně atakovali své rodiče.

Sestavy:

Za mladíky hráli na čtyři kompletní pětice většina Aligátorů a Draků a gólman Müller st.

Rada starších: gólman Choma, Kubečková, Gattnarová, Šmerda, Vykopal, Pála, Šubert, Gryz, Kohút, Rodovský, Muroň, Koláček, Csölle, Frömmel, Haunerová, Nováčková, Neděla.

Radu starších trénovali: Kubečka st. a Gattnar st.

 

Zápis ze zápasu: Radim Vykopal