Pragues games – budoucí juniorky zastavily červené lišky

13. července 2011, CD

Druhým dívčím zástupcem Vítkovic na mezinárodním turnaji Prague games byl tým v kategorie G-93 tedy holek do 18 let. Na turnaji se prokousal až do čtvrtfinále, kde však narazil na švédskou smršť červených lišek z Pixba.

 

Juniorky jely do Prahy z plné letní přípravy a téměř bez jakéhokoli tréninku v hale, což se v mnoha aspektech projevilo. Na druhou stranu však bylo hlavním cílem turnaje pomalu začít budovat nový juniorský kádr a hráčky mladších ročníků, které byly v týmu novickami rozhodně nezklamaly a všechny společně nasbíraly nové zkušenosti do další přípravy na sezonu.

      Ve skupině začaly juniorky soubojem s Libercem. Utkání bylo dost nepřesné a nenabídlo kdovíjakou podívanou. Za Vítkovice se prosadila Klára Kociánová, druhou branku přidala šťastně Michelle Mazancová. Soupeřky však v druhé části přidaly a zaslouženě vyrovnaly na konečných 2:2.
      V druhém středečním zápase čekalo staré známé Orlicko-Třebovsko. Tento zápas byl rozhodně z těch povedenějších. Vítkovické děvčata od začátku na hřišti dominovaly, soupeře do ničeho nepustily a brankami Romany Haunerové, Katky Nováčkové, Lucie Šrotové a po pěkné kombinaci s Gazurovou Kláry Kociánové utkání ovládly poměrem 4:0. 
      Do čtvrtečního rána se však nevyspaly juniorky zrovna nejlépe. Hned v brzkých ranních hodinách čekal lídr skupiny, švýcarský Zug United a přestože se brzy ujaly vedení dalekonosnou střelou Edity Hendrychové, po zbytku utkání tahaly za kratší konec a soupeř nakonec otočil na 2:1.
      Ještě horší výkon si však nechaly juniorky o pár hodin později na jeden z týmů pražského Chodova (nutno poznamenat, že ten slabší), když zápas po mdlém a bezkrevném výkonu prohrály 1:0 a musely tak do večerního opravného pavouka.

      Důraznější proslov a také fakt, že již opravdu o něco jde na mnohé hráčky konečně zafungoval a ve večerním vyřazovacím zápase proti Elite Praha už neponechaly nic náhodě a zápas bezpečně ovládly. Gólově si utkání rezervovaly sestřenice Hendrychovy. Edita se prosadila dvakrát, třetí branku pak přidala Hana Hendrychová, která předtím do turnaje vlivem prodělané angíny těsně před turnajem, nezasáhla.
      Na Vítkovice tak čekal díky poněkud zvláštnímu rozpisu prakticky celý volný pátek a až po šesté hodině utkání proti vítězi jedné ze skupin, starému známému z letošního play-off juniorek, pražskému Herbadentu. Soupeř vyrukoval v nejsilnější sestavě i s reprezentačním triem Klímová, Krupnová, Sádková a slovenskou posilou Janegovou. Ve Vítkovickém dresu naopak dodala klid zadním řadám Silvie Kovalská. Utkání bylo od začátku bojovné, oba týmy měly řadu šancí, ale na hráčkách Vítkovic bylo patrné, že jdou za vítězstvím odhodlaněji. První branku dala po nádherné individuální akci Klára Kociánová, druhou přidala střelou Tereza Sikorová, která se na turnaji vrátila úspěšně do sestavy poté, co závěr sezóny vynechala kvůli prodělané nemoci. Těsně před koncem se povedlo soupeři snížit dalekonosnou bombou zmiňované Krupnové, více však Vítkovice nedovolily a Herbadent tak po dvou měsících znovu v bojích play-off vyřadily. 

      Hned za hodinu je však dle rozpisu čekalo další vyřazovací kolo proti švédskému Pixbu Wallenstam IBK. Hráčky možná i vlivem únavy se nedokázaly vyrovnat v úvodu zápasu s agresivním švédským tahem na branku a silou v osobních soubojích a brzy prohrávaly 0:3. Úvodní dějství pak zakončily s poměrně už hrozivým skóre 0:5. V druhé části však zmobilizovaly síly, do utkání se znovu obuly a díky krásným brankám Lucie Šrotové a Kláry Kociánové snížily na 2:5. V závěru pak Švédky zpečetily konečný výsledek brejkem na 2:6.

      Juniorky tak na turnaji vypadly po souboji se švédským gigantem ve čtvrtfinále. Na turnaji dostala příležitost řada nových hráček z mladší kategorie, které tak nasbíraly mezi juniorkami první zkušenosti a v jejich sbírání snad budou pokračovat i během sezóny. Pro většinu těch zkušenějších pak byla cenná hlavně konfrontace se švédským florbalem, která snad pro mnohé bude novou florbalovou inspirací.

Na turnaji hrály: Anna Meichsnerová – Tereza Sikorová, Edita Hendrychová, Lucie Miksová, Kristýna Gazurová, Irena Hlaváčová, Jana Hlaváčová, Kateřina Nováčková, Romana Haunerová, Kateřina Pinkavová, Michelle Mazancová, Lucie Šrotová, Hana Hendrychová, Silvie Kovalská, Lucie Přezvěcká, Lucie Hrubá, Klára Kociánová a trenéři Jaromír Veselý a Jiří Velecký