Zábavný trénink dětí

25. července 2011, VyR

Trenér a organizátor Jirka Frömmel ve spolupráci s Romanou Haunerovou a Rosťou Kohútem pozvali děti z přípravky, elévů a mladších žáků na zábavný trénink na multifunkční sportovní hříště místní základní školy.

      Tento dobrovolný prázdninový trénink se uskutečnil v pátek 15.července od 17 do 19 hodin.

      Tréninku se zúčastnilo vlivem dovolených a také vlivem počasí toho dne méně zájemců než se předpokládalo, ale i přes to se děti velmi bavily. Jmenovitě: Martin Buganský, Matěj Ohanka, Dominik Pařenica, Adam Choma, Erik Vykopal a jejich rodiče, kteří se zapojili do hry jako brankáři. Nejlepším brankářem byl po zápasech vyhlášen Marcel Choma, kterému se od minulého chytání na konci školního roku teprve včera zahojili kolena.

      Trenéři namixovali zábavu pravidelným střídáním jednotlivých sportovních odvětví. Nejdříve se samozřejmě hrál florbal, potom fotbal, na řadu přišel i basketbal (mimochodem Jirka Frömmel vsítil první gól v historických dějinách basketbalu). Jednotlivé sporty střídal pitný režim, který byl pro všechny zájemce zajištěn a na závěr akce ještě přišel na řadu výstup na lanovou pyramidu. Florbalem to začínalo i končilo, každý si zaběhal a dal několik gólů.

      Trenéři si vyzkoušeli i jízdu na koni (viz.foto níže) a také otestovali místní houpačku, zda se tam mohou naši mladí florbalisté bezpečně houpat.

      Celkově se akce povedla a zavdala příčinu konání podobných akcí v budoucnu.

 

Zápis z akce: Radim Vykopal