Banánová sobota dorostenek

28. listopadu 2011, CD

Dorostenky mají za sebou další dva zápasy soutěže, tentokrát v brzkých ranních hodinách v Olomouci.

Dorostenky byly nuceny ke svým zápasům do Olomouce cestovat dík brzkému začátku zápasu už v pět ráno. Navíc osud tomu chtěl, že rychlík do Prahy byl narvaný k prasknutí a tak cestu do Prahy odneslo několik rozmačkaných banánů ve vacích hráček.

      První zápas odehrály dorostenky proti Šumperku. Brzký ranní zápas tempu příliš nesvědčil, soupeř se zaměřil na důsledně organizovanou defenzivu, ze které semtam vyrážel k brejkům. Vítkovické holky po celý zápas měly převahu a snažily se o tvorbu šancí, což jim semtam vycházelo, semtam ne, ale snaha kombinovat k vidění rozhodně byla. Soupeř vyrážel k brejkům a nakonec byl i v závěru o něco šťastnější, když utkání vyhrál 4:3.

      V druhém utkání čekala na dorostenky domácí Olomouc. Tentokrát vítkovické mladé hráčky ještě vylepšily projev z ranního zápasu, kombinace byla přesnější a i důraz směrem do obrany byl lepší a výsledkem bylo vítězství 6:3 po zdařilém výkonu, plném elánu. Za zmínku stojí první gól v dorostenkách pro Lucku Přezvěckou, které zřejmě přinesly štěstí právě rozmačkané banány :)

      Dorostenky tak nakonec uhrály jednu výhru, potěšující byl ale především celkový týmový výkon. Další utkání dorostenek se hrají za čtrnáct dní v Opavě.

hráčky Vítkovic na turnaji: Míša Hanzesová – Lucka Hrubá, Lucka Přezvěcká, Lucka Martiníková, Naty Martináková, Peťa Hložanková, Janča Pokludová, Terka Slavíková, Lucka Miksová, Denča Kotzurová, Lada Svobodová, Dada Gračanin, Terka Zemanová a Karla Holušová.