Vítkovice v pravé bitvě porazili doma Chodov a vedou 3:2 na zápasy!

10. dubna 2012, CD

Výsledek 6:1 dává Vítkovicím do čtvrtečního šestého pokračování semifinálového seriálu mečbol. Zvítězí-li, postoupí do Superfinále! aktualizováno.

Trenéři Vítkovic připravili několik změn v sestavě. Pouze na lavičce zůstali bratři Hrubí (v průběhu utkání se pak do hry zapojili), do základní sestavy se dostali Pavel Jankulár a Sova. K týmu se opět zapojil zraněný Hubálek.
Celé utkání se odehrálo ve fantastické kulise, pořadatelé v počítání přihlížejících diváků opět překročili hranici 500 lidí. Vynikající sportovní atmosféře přispěli také skvělí fanoušci hostujícího týmu.

      Hned od prvních minut byl na Dubině k vidění bojovný florbal. Vítkovice se ponaučily z chabého výkonu z posledního utkání a od začátku hráči jezdili po zadku. Tak, jak se na play-off sluší a patří. Chodov byl na začátku nebezpečnější, avšak všechny šance pochytal vynikající Lukáš Souček. V desáté minutě zakombinoval Polášek s Tokošem, Tokošovu střelu Barák vyrazil, další Poláškova střela z výjezdu šla těsně mimo. Ve 12.minutě putoval na trestnou lavici Tokoš za blokování hole. Obávaná chodovská přesilovka tentokrát narazila na obětavě bránící vítkovické hráče. A ti v ní byli aktivnější i směrem dopředu, tak, jak u Vítkovic bývá po celou sezonu zvykem. Po úspěšně odbráněném oslabení pak udeřila třetí formace vítkovických mladíků. Řezanina nahodil před branku, míček si po chvilce našel David Matúš a napálil jej nekompromisně do branky! V 19.minutě přeplněná tribuna v hale na Dubině explodovala podruhé, to když Jankulárovu nabídku využil na brankovišti Martin Tokoš!

      Ve 26.minutě šly Vítkovice již do tříbrankového vedení, to když se se štěstím trefil agilní David Matúš. Řezanina již jeho střelu netečoval. Ve 29.minutě byl poměrně nečekaně stažen ze hry brankář Barák a nastoupil do ní Binder. Ten se blýskl již za pár vteřin, kdy zlikvidoval tutovku Žáka. Pak ale podkopl na brankovišti hlídkujícího vítkovického utočníka a byl vyloučen. Za jeho faul navíc domácí zahrávali volný úder v těsné vzdálenosti jeho branky tuto standartku perfektně využil Lukáš Veltšmíd! Za minutu na to se v další superšanci objevil opět Zdeněk Žák, ale nebyl to jeho střelecký večer. Chodovští se více a více tlačili před Součka, jejich střely ale blokovali na hranici možností hrající Vítkovičtí. A sami pak chodili do brejků. Po jednom z nich se Řezanina ocitl zcela nerušen před Binderem, ale svou šanci prováhal. Lukáš Souček pak musel ve spolupráci s ostatními řešit několik nebezpečných závarů před svou brankou, zatápěla především první formace Chodova vydatně podporována ten zápas velmi dobře hrajícím matadorem Cepkem. Byly to ale Vítkovice, které se znovu radovaly z gólu. Kotlas po dlouhé době na hřišti nerozehrál přesně a rychlík Martin Tokoš nabídnuté šance využil. Po sólu zavěsil do růžku Binderovy branky!

      Třetí třetina začala současným vyloučením jedněch z nejlepších hráčů utkání Kotlase a Tokošem, ve hře 4 na 4 se nic zásadního nestalo. Hráči přitvrzovali. Za opakované přestupky byl vyloučen ve 46.minutě Polášek. Chodov si v další přesilovce vynutil drtivý tlak, ale kýžené branky dlouho nedosahoval. Až se ranou z první prosadil z dálky střílející Kotlas. Za pouhých patnáct vteřin putoval za katr další vítkovický hráč, tentokrát za zdržování hry. V přerušené hře odpálil míček Hájek a byl potrestán. Tentokrát Chodov přesilovku nevyužil. Také rozdíl oproti zpackanému čtvrtému zápasu. Vítkovice teď ubránily druhou přesilíovku ze tří, na Chodově ani jednu ze čtyř. Po vypršení Hájkova trestu zaváhal na půli Bouša a sám na Baráka se už už řítil Žák, Bouša však zatáhl za záchrannou brzdu a nemohlo následovat nic jiného než trestné střílení. Na něj vyslal trenér Mrázek juniora Petra Jankulára. Ten nájezdy zahrává pravidelně v 1.lize juniorů (nově G2 lize), naposledy se takto trefil o víkendu ve finále proti Bohemians. A ani tentokrát nezaváhal! Chodov sice proti němu nasadil Baráka, ten ale proti skvěle provedené kličce neměl nárok. Vítkovice mohly přidat další branky. V 54.minutě nastřelil z úhlu Tokoš tyč, míček poskakoval před Binderem a k dorážce se dral Polášek, byl ale sražen Boušou, rozhodčí však Poláškovu snahu posoudili jako nedovolenou. Chodov na konci utkání vysunul napadající hráče opravdu vysoko, ale až na několik výjimek si s agresivním presingem vítkovičtí hráči poradili. V poslední minutě se ještě blýskl senzačním zákrokem Binder v přesilovce Vítkovic při vyloučení Cepka. Veltšmíd druhou branku v utkání nepřidal.

      Vítkovice daly zapomenout na vlažný výkon ze čtvrtého utkání z Prahy a vynikajícím herním projevem opanovaly pátý zápas. Ve čtvrtek tak nastoupí k dalšímu klání s jedním mečbolem!

      Komentáře trenérů:
Jan Vavrečka, Vítkovice: "Oproti zápasům v Praze jsme nastoupili plně koncentrovaní a kluci skvěle plnili taktické prvky. Krásný zápas v nádherné atmosféře, děkujeme divákům za skvělou kulisu."
Lukáš Procházka, Chodov: "Dostali jsme neskutečně naivní a zbytečné góly, úplně jsme vyklidili prostor před soupeřovou brankou a vítkovickým nabídli utkání na zlatém podnose. Takové mužstvo jako Vítkovice toho umí využít a soupeř vyhrál naprosto zaslouženě."

     

1. SC WOOW Vítkovice - TJ JM Pedro Perez Chodov 6:1
branky:
  14. David Matúš, 19. Martin Tokoš, 26. David Matúš, 30. Lukáš Veltšmíd, 39. Martin Tokoš, 51. Petr Jankulár - 48. Michal Kotlas;
rozhodčí: Daniel Bartošek - Michal Bartošek; vyloučení: 4:3; využití: 0:0; diváků: 528; zásahy brankářů: Lukáš Souček 22 - Jan Barák 10, Jan Binder 4, Jan Binder 4, Jan Barák -3; po třetinách:  2:0, 3:0, 1:1;

Foto : Jiří Zerzoň