Junioři Vítkovic obhájili titul mistra ČR !!!

15. dubna 2012, CD

Mladíci Vítkovic dokázali ve 4.zápase v Praze přehrát Bohemians po obratu ve třetí třetině 5:4 a celkově tak vyhráli finálovou sérii 3:1 na zápasy! aktualizováno.

Vítkovice jely do Prahy, stejně jako loni, k soubojům s Bohemians se dvěma mečboly v kapse. Jenže zelenobílí se oproti loňsku ve třetím zápase nepřízni osudu vzepjali. V neděli již ale Vítkovice zápas vyhrály a druhý mečbol proměnily.

      Sobotní zápas se od začátku nevyvíjel pro Vítkovické dobře. Již v první minutě brankář Rataj kapituloval a v desáté minutě znovu. Vítkovice pak nevyužily tři (!) přesilovky v krátkém sledu za sebou. V nich mohly dokonce inkasovat z hole Šimka! Bohemians po ubránění třetího oslabení sami skórovali v 17.minutě. Do konce první třetiny se ale Vítkovice přece jen vzpamatovaly a brankami Marka Matějčíka a Václava Gurkovského se dostaly zpátky na dostřel.
      Ve druhé třetině odpověděl na gól Šimka povedenou individuální akcí David Matúš. V té třetí šli domácí opět do dvoubrankového vedení, které ještě stačil v přesilovce zmírnit Adam Zbořil, ale pak už se trefovali jen domácí. Konečný výsledek třetího finále se nakonec zastavil na skóre 8:4.

FbŠ Bohemians DDM Praha 7 - 1. SC WOOW Vítkovice 8:4
branky:
1. Martin Šimek, 10. Martin Kisugite, 17. Vojtěch Bagin, 22. Martin Šimek, 45. Lukáš Jakoubek, 53. Jakub Menhart, 56. Martin Šimek, 60. Vojtěch Bagin - 18. Marek Matejčík, 18. Václav Gurkovský, 40. David Matúš, 49. Adam Zbořil; rozhodčí: Martin Valenta - Michal Žďárský; vyloučení: 4:1; využití: 1:1; diváků: 69; zásahy brankářů: Jan Cimbálek ? - Jakub Rataj ?; po třetinách: 3:2, 1:1, 4:1;
     

Ani neděli nazačali vítkovičtí mladíci dobře. Domácí hráči jim vlastními chybami v cestě za titulem dost naštěstí pomáhali. V 15.minutě už Bohemians vedli 2:0, ale ještě do první sirény stačili vyrovna Václav Gurkovský a David Matúš. Ve druhé třetině šli opět do vedení domácí hráči, hned v její první minutě se trefil Šimek. Za Vítkovice srovnával po jedné z chyb zelenobílých Patrik Michalík. Do třetí třetiny však přeci jen nastupovali s jednobrankovým nástupem hráči Bohemky, když se ve 34.mintuě trefil v přesilovce Bagin.
      Vítkovice ale dokázaly zápas v poslední části hry, čtvrtého finále a i celé sezony, otočit ve svůj prospěch. v 52.minutě se důrazem prosadil Jiří Šebesta a vše rozhodl v 55.minutě po asistenci Kasince Václav Gurkovský!

FbŠ Bohemians DDM Praha 7 - 1. SC WOOW Vítkovice 4:5
branky:
3. Martin Kisugite, 15. Martin Šimek, 21. Martin Šimek, 34. Vojtěch Bagin - 18. Václav Gurkovský, 19. David Matúš, 25. Patrik Michalík, 52. Jiří Šebesta, 55. Václav Gurkovský; rozhodčí: Jakub Nábělek - Radek Štengl; vyloučení: 1:2; využití: 1:1; diváků: 89; zásahy brankářů: Jan Cimbálek ? - Jakub Rataj ?; po třetinách: 2:2, 2:1, 0:2;

Vítkovice získaly celkem již osmou juniorskou medaili v historii, čtvrtou zlatou!

Mise splněna. Juniorský titul mistra ČR obhájen!!!

Foto: Roša