Vítkovické ženy čeká řada změn v kádru

09. července 2012, redakce

Přestupové léto v extralize žen je ve vítkovickém kádru letos hodně rušné a kromě již avizovaného posílení trenérského a realizačního týmu Dušanem Dudeškem došlo již definitivně k několika změnám.

V ženském týmu po letošní sezoně skončilo (případně přerušilo kariéru) hned několik hráček. Místo nich se vedení týmu podařilo získat hned několik náhrad, které by měly dodat týmu znovu patřičnou sílu.

      Do branky se z hostování v FBC Ostrava vrací dlouholetá vládkyně vítkovického brankoviště Lenka Kubíčková. V loňské sezoně se zúčastnila mistrovství světa žen a své zkušenosti by měla po roce pauzy opět zúročit ve vítkovickém dresu. Spolu s dvojicí mladých talentovaných brankářek Hanou Ranochovou a Annou Meichsnerovou by měla ve vítkovickém brance vytvořit silnou hráz, proti soupeřovým útočnicím.

      Obranu posílí třiadvacetiletá Zuzana Halfarová. Ačkoli stále ještě mladá, tak již extraligou protřelá bojovnice , která na extraligové úrovni začala v 17 letech v Opavě. Celkově má na svém kontě již 116 extraligových startů v nichž nastřílela 24 branek a posbírala 14 asistencí.

      Další výraznou posilou defenzivy je sedmnáctiletá Denisa Ratajová. V loňské sezoně nejproduktivnější hráčka ostravského FBC je považována za jeden z největších současných florbalových talentů u nás. V extralize stihla nastoupit k 36 zápasům ve kterých nasbírala přesně stejný počet kanadských bodů za 21 branek a 15 asistencí.

      Do útočných řad se vrací po ročním působení v FBC Ostrava Monika Léblová. Historicky třetí nejproduktivnější hráčka vítkovických žen si v loňské sezoně v dresu městského rivala připsala 21 startů ve kterých vstřelila 13 branek a na 6 přihrála a stala se tak jeho nejlepší střelkyní v sezoně.

      Novou posilou do útoku se také stala Ivana Šupáková. Odchovankyně florbalu z Uherského Brodu vyniká zejména zarputilostí a ve svých 19 letech zažila loni první extraligovou sezonu, během které nastoupila k 22 zápasům a připsala si 16 bodů a výbornými výkony potrápila své nové spoluhráčky zejména ve čtvrtfinálové sérii loňského play-off.

      Poprat se v brzké době o extraligovou sestavu a posílit juniorský kádr pak přichází z ostravského FBC dvě talentované sedmnáctileté hráčky s již i drobnými extraligovými zkušenostmi. Obránkyně Nikol Vinklerová a útočnice Kamila Paloncyová se v loňském roce poprvé podívaly do extraligy a v současné době patří do širšího kádru nově se tvořící reprezentace juniorek. Novou tváří mezi mladými nadějemi se pak stane také Veronika Vývodová. Osmnáctiletá útočnice dosud působila v druhé lize v týmu Vikings Kopřivnice.