Ženy ve šlágru přehrály mistrovský Herbadent

01. října 2012, redakce

Domácí hala na Dubině viděla zápas žen s mistrovským Herbadentem a bylo se na co dívat. Modrobílé vítkovické ženy zápas zvládly bravurně a radují se z výrazné výhry. aktualizováno.

 

Do Ostravy na Dubinu zavítalo vůbec to největší, co v českém ženském florbale je, pražský Herbadent. Tým, který dva roky neprohrál v základní hrací době, suverénně poslední roky sbírá mistrovské tituly a již v úterý se vydává reprezentovat Českou republiku na Pohár mistrů evropských zemí do Švédska. Oproti tomu modrobílé holky z Vítkovic povzbuzeny výborným pátečním utkáním v Praze na Bohemce, byly plné chuti se pověřit s tímto velikánem.

      Utkání začalo oboustranně opatrně, ale to jen do druhé minuty, kdy šla za katr vítkovická Pastušková a Herbadent roztočil své pověstné přesilovkové peklo. Vítkovice to ovšem ustály poměrně bez vážnějších otřesů a prakticky hned po návratu z trestné židličky měla první domácí šanci právě domácí kapitánka. Soupeři se i nadále vzájemně oťukávaly a nadějných akcí bylo k vidění několik, vždy je však včas zhatily obranné šiky na obou stranách. A tak se na první branku čekalo až 13. minuty. Vítkovice zvládly perfektně signál při standartce na velkém brankovišti a Denisa Ratajová prostřelila vše. Herbadent se pokusil ihned vyrovnat, ale v utkání výborně chytající Hana Ranochová byla pozorná. Přesilovkovou příležitost dostaly v závěru prvního dějství i Vítkovice, vytěžily však z nich pouze dva závary po tvrdých střelách Ratajové a tak šly do kabin s vedením 1:0 Vítkovice.

      Druhá třetina začala pološancemi Vítkovic, aby udeřilo na druhé straně. Proti „svým“ se už tradičně daří vítkovické odchovankyni Tereze Urbánkové a v souboji s očí do očí nedala gólmance šanci a srovnala na 1:1. Vítkovice šly ale do vedení znovu za necelé dvě minuty. Léblová uplatnila důraz při napadání a po chybě hostující obrany se snadno prosadila na správném místě vartující Ivana Šupáková. Za dalších sedm vteřin mohlo být znovu srovnáno, tentokrát však Urbánkovou fantastickým zákrokem vychytala Ranochová a odstartovala tak vítkovické útočné řádění. Prakticky hned z protiútoku si na virtuosa zahrála Sládečková a předložila Tamaře Hašové takovou lahůdku, kterou vítkovická střelkyně nemohla pohrdnout a bylo to 3:1. Hostující Herbadent se snažil přejít do tlaku, ale vítkovické hráčky v těchto pasážích hry byly všude dříve a těžily z tohoto i brankově. Ve 31. minutě rozehrála útok Halfarová, Kociánové střelu hostující gólmanka pouze vyrazila a Andrea Pastušková se zorientovala nejlépe. Za minutu a půl úřadovala domácí kapitánka znovu, když vybojovaný míček předložila na zlatém podnose Ivaně Šupákové, která pohotově nastavila hokejku a bylo to 5:1. Herbadent se mohl o minutu později vrátit do hry, když po chybě obrany šla sama na bránu Jarolímová, ale Ranochová návrat Herbadentu do zápasu nepřipustila. A tak udeřilo na druhé straně, po závaru před brankou hostí se míček odrazil k Anně Niemcové a její projektil zaplul ladně k pravé tyči hostující branky. Vítkovice tak šly do třetího dějství s vysokým vedením 6:1.

      Třetí třetina začala očekávaným náporem Herbadentu. Domácí obrana však dřela do úmora a ikdyž měl Herbadent trvalejší převahu, do výraznějších šancí se příliš nedostával a naopak i Vítkovice hrozily z brejkových situací. Nakonec přeci jen byl úspěšný Herbadent, ale stalo se tak až v 48. Minutě z hole Urbánkové a jelikož domácí i nadále pozorně a obětavě bránily, nedovolily Herbadentu přidat další branku a utkání tak ještě více zdramatizovat.

      Dubina tak viděla prvotřídní utkání a skvělá návštěva více než stovky diváků odměnila zaslouženým potleskem vítězné domácí hráčky.

1.SC WOOW Vítkovice - Herbadent SJM Praha 11 6:2 (1:0, 5:1, 1:0)

branky a nahrávky: Ratajová (Hašová), Šupáková, Hašová (Sládečková), Pastušková (Kociánová), Šupáková, Niemcová (Pastušková) -  Urbánková (Jarolímová), Urbánková (Billá)

sestava Vítkovic: Ranochová - Halfarová, Niemcová, Ratajová, Vobořilová, Novakovská, Mandátová - Pastušková, Ferenčíková, Kociánová - Hašová, Quittková, Sládečková - Léblová, Šrotová, Šupáková

sestava Herbadentu: Honkýšová - Cepek Žižková, Billá, Čapková, Ferencová, Kleinová - Urbánková, Šteglová, Jarolímová, Krupnová, Sádková, Skořepová, Klímová, Theodosisová