Ženy porazily Opavu a jsou ve čtvrtfinále Poháru České pojišťovny

21. října 2012, Martina Bernardová

V pátek 19.10.2012 se odehrálo osmifinále Poháru České pojišťovny. Naše hráčky svedly boj o čtvrtfinále s týmem S.K. P.E.M.A. Opava hrajícím druhou nejvyšší soutěž. A dokázaly zvítězit v poměru 12:1.

 

Opava zatím procházela pohárovým pavoukem bez větších problémů a prohrála jen jediný zápas, a sice s extraligovou Jihlavou v poměru 2:4. Osmifinálový los však k Opavě příliš přívětivý nebyl, a narazila v něm na Vítkovice, jejichž ambice jsou přinejmenším finálové.

 

      Nutno říct, že toto utkání moc krásy nepobralo. Zápas se hrál na menším hřišti, než na jaké jsou vítkovické holky zvyklé,  takže kombinační hra trochu vázla. Přesto bylo již od úvodních minut jasné, kdo bude na hřišti pánem. Skóre se poprvé měnilo ve 4. minutě, kdy samostatným výjezdem zavěsila Monika Léblová. V 8. minutě se krásnou střelou po pasu Halfarové trefila opavská odchovankyně Hana Sládečková a vymetla tak pavučinky v opavské bráně. Do konce první třetiny ještě stihly Vítkovice přidat čtyři branky, hattrickem se blýskla Lucie Šrotová a jeden gól přidala juniorská reprezentantka Kamila Paloncyová.

 

      Do druhé třetiny nastoupil tým Opavy jako znovuzrozený a začal na hřišti dokazovat, že v osmifinále poháru není jen náhodou. Naštěstí pro Vítkovice, když domácí hráčky dokázaly vystřelit, vše zlikvidovala po celý zápas skvěle chytající Lenka Kubíčková. Tato třetina byla gólově nejchudší, Vítkovice dokázaly přidat tři branky trefami Aleny Novakovské, Sylvy Gaidové a čtvrtý gól si na své konto připsala Lucie Šrotová.

 

      Bylo jasné, že třetí třetina bude už jen o zkorigování skóre. Opavská děvčata se chtěla divákům, kteří si na tento zápas našli cestu, odvděčit a nenechat ostravský tým odjet bez obdržené branky. To se jim také povedlo, když ve 49. minutě dokázala Čermáková hezkou střelou z otočky snížit stav utkání na 1:9. Radost domácích však netrvala dlouho, za necelou minutu se prosadila vítkovická kapitánka Andrea Pastušková a přidala tak desátý gól. Do konce utkání dokázaly hráčky Vítkovic přidat ještě dvě přesné trefy z holí Ivany Šupákové a Hany Sládečkové, která v 56. minutě završila výsledek 12:1 pro Vítkovice.

 

Branky a nahrávky: Čermáková (Kahánková) – Léblová, Sládečková (Halfarová), Šrotová (Léblová), Šrotová,  Šrotová (Léblová), Paloncyová (Halfarová), Novakovská (Šupáková), Gaidová (Pastušková), Šrotová (Šupáková), Pastušková (Sládečková), Šupáková (Léblová), Sládečková (Gaidová)

Sestava Vítkovic: Kubíčková – Halfarová, Mandátová, Voláková, Novakovská, Niemcová – Pastušková, Gaidová, Sládečková, Paloncyová, Šrotová, Léblová, Šupáková