Další brankostroj, další tři body, Vítkovice vedou extraligu!!!

28. října 2012, CD

Ofenzivní hrátky neopustily Vítkovice ani na výjezdě v Praze. Po dvou vysokých domácích výhrách si tentokráte Vítkovičtí vystříleli tři body za vítězství 9:3 na hřišti pražské Sparty a jdou do čela extraligové tabulky! aktualizováno

Vítkovice byly od začátku aktivnějším týmem a již v první třetině si vypracovaly rozhodující náskok. V 7.minutě otevřel gólový účet utkání Petr Kološ, o pět minut později zvyšoval Lukáš Hrubý. V 17.minutě proměnil trestné střílení bekhendem Lukáš Hájek a ještě do první sirény se trefil po Hájkově příhře Lukáš Řezanina.

      I po přestávce zůstali Vítkovičtí při chuti. Ve 27.minutě vyhnal brankáře Kotoučka z branky David Matúš, ale nový muž ve sparťanském brankovišti Beneš vydržel s čistým kontem jen 37 vteřin, pak kapituloval po střele Petra Kološe, jemuž opět nabíjel Tokoš. Sparta pak po více než polovině zápasu překonala Součka v přesilové hře, ale na jejich branku rychle odpověděl opět David Matúš. Osm vteřin před koncem druhé třetiny vyslal Marvánek Svatoše, ten se na brankovišti orientoval dobře a snížil.

      Ve 45.minutě využily přesilovku také Vítkovice. Pouhé tři vteřiny před koncem trestu Rodiny dorazil Suchánkovu střelu do branky David Matúš a zkompletoval tak hattrick. A po něm se totéž povedlo také vítkovickému kapitánovi Petru Kološovi. Svatoš pak již jen kosmeticky upravil výsledek na konečných 9:3 pro Vítkovice.

      Díky klopýtnutí Tatranu na hřišti Mladé Boleslavi se tak Vítkovice po osmi kolech dostaly do čela extraligové tabulky!!!
Po reprezentační přestávce čekají Vítkovice tři těžká utkání navíc proložené pohárovým utkání s ostravským Remedicem! To nejbližší, Vítkovice-Tatran, budou přenášet kamery ČT Sport, utkání je na pořadu dne ve čtvrtek 8.11.2012 v 18:30. Nenechte si tento souboj gigantů ujít!!!

 

AC Sparta Praha Florbal - 1. SC WOOW Vítkovice 3:9
branky:  34. Petr Duchek, 40. Ondřej Svatoš, 53. Ondřej Svatoš - 7. Petr Kološ, 12. Lukáš Hrubý, 17. Lukáš Hájek, 18. Lukáš Řezanina, 28. David Matúš, 29. Petr Kološ, 35. David Matúš, 45. David Matúš, 53. Petr Kološ; rozhodčí: Libor Gavlas - Lukáš Mikula; vyloučení: 1:2; využití: 1:1; diváků: 222; zásahy brankářů: Michal Kotouček 8, Martin Beneš 13 - Lukáš Souček 15; po třetinách:  0:4, 2:3, 1:2;