Kafka vychytal Vítkovice

08. listopadu 2012, CD

Ústředním mužem večera byl na Dubině střešovický brankář Tomáš Kafka. Několikrát mu pomohla i tyč. Vítkovice doma před vynikající diváckou kulisou podlehly ve šlágru kola střešovickému Tatranu těsně 3:4.

      V dresu Vítkovic se od začátku poprvé v sezoně představil Robin Žydel, netradičně na pozici útočníka, ovšem po zranění Heczka ještě v první třetině byl společně s Kubečkou ze hry stažen. V ní naopak zůstal další rekonvalescent Lukáš Veltšmíd a odměnil se za to pohledným gólem.

      Vítkovice neuhlídaly první útok M.Vávra, Richter, Natov, který jim vstřelil všechny branky utkání. Tu první již ve 3.minutě, kdy Natov využil v přečíslení 2 na 1 Richterovu přihrávku. Další branky se diváci v přecpané hale na Dubině do první sirény nedočkali.

      Druhá třetina byla svižnější a daleko bohatší na góly. Pohříchu je ze začátku počítal jen Tatran, který během tří minut odskočil do tříbrankového náskoku. Nejprve po chybě Veltšmída dorazil Natovovu od tyče odraženou střelu do brány M.Vávra, poté utekl Matúšovi Richter a nedal tváří v tvář Součkovi šanci. Teprve pak se probudily domácí Vítkovice. Lukáš Veltšmíd napravil své zaváhání u druhého gólu fantastickou střelou tahem do horního růžku.V 34.minutě bylo na Dubině ještě veseleji, když Heřmanského vyloučení potrestal Jakub Hubálek.Nadšení ovšem schladil ještě v téže minutě po kombinaci na jeden dotek na brankovišti tečující M.Vávra. V 39.minutě ale vyrobil hrubku Riebauer a Hrubý předložil bezchybnou přihrávku Martinu Tokošovi, který utkání opět maximálně zdramatizoval.

      Ve třetí třetině se na hrací ploše děly opět zajímavé věci, gól už ale bohužel nepadl. Ihned na začátku poslední části napálil pohotově tyč Kološ, ale nevyrovnal. Vítkovice měly několik velmi dobrých gólových šancí, všechny ale zlikvidoval vynikající Kafka. Na druhé straně se činil hlavně Marek Vávra, který několikrát útočil na hattrick, ale proti byl vítkovický gólman Lukáš Souček. Nevyužity zůstaly tutovky Hájka či na druhé straně Olšiaka. V power play si Vítkovice vypracovaly pohlednou kombinací obrovskou šanci na vyrovnání v posledních vteřinách celého utkání, do střílené přihrávky stačila vložit hůl, ale nestalo se tak.

      Vítkovice podlehly v očekávaném a pohledném utkání Tatranu 3:4 a padají z pozice lídra extraligy. Šanci na nápravu budou mít příští víkend v dalším atraktivním zápase v Mladé Boleslavi. V posledním zápase první poloviny extraligového programu přivítají doma v neméně vzývaném utkání pražský Chodov.

1. SC WOOW Vítkovice - Tatran Střešovice  3:4 (0:1, 3:3, 0:0)
branky (asistence): 28:02 Lukáš Veltšmíd (Lukáš Hrubý), 33:11 Jakub Hubálek (Patrik Suchánek), 38:26 Martin Tokoš (Lukáš Hrubý) - 02:24 Jan Natov (Martin Richter), 20:37 Marek Vávra (Jan Natov), 22:51 Martin Richter (Marek Vávra), 33:53 Marek Vávra (Jan Natov)