Ženy se vítězně předvedly v nových dresech

12. listopadu 2012, redakce

Nakonec jediné ženy byly z listopadového trojboje proti Tatranu úspěšné a přesvědčivým vítězstvím pokřtily nové, sytě modré dresy.

V dresech zářících novotou nastoupily vítkovické hráčky na svého soupeře zhurta. Od začátku jej dostávaly pod pravidelný tlak a vytvářely si šance. První branka na sebe nechala čekat do deváté minuty, kdy svůj odvážný výpad do soupeřovy defenzivy v pádu proměnila obránkyně Veronika Vobořilová ve vedení Vítkovic. Druhý gól na sebe nechal čekat jen něco málo přes minutu, po ose Novakovská, Šupáková se ze své oblíbené parkety nemýlila svou první brankou v sezóně Sylva Gaidová. A za další dvě minuty už to bylo tři nula, to když lahůdkovou přihrávku předvedla Quittková a pro Hanu Sládečkovou už nebyl problém skórovat. Zbytek třetině se odehrával převážně na polovině hostujícího týmu, ten náporu domácích odolal a další branku již neinkasoval.

 

      Druhé dějství, to byla doslova hra na jednu branku a s tím ovšem i spojené zahazování příležitostí vítkovických hráček. Hostující obrana spolu s brankářkou byla doslova v jednom ohni a jen s vypětím všech sil vzdorovali náporu vítkovických hráček. A bez úhony vzdorovat nedokázaly, když v dvacáté šesté minutě po signálu ze standartky našla Niemcová kapitánku Andreu Pastuškovou a ta krásnou střelou rozvlnila síť. Pak přišly chvíle novicky ve vítkovickém dresu, Martiny Mahdalové. Hned při svém prvním zápase se gólově prosadila, když uplatnila důraz na brankovišti a dorazila do branky střelu Hany Sládečkové. Další zbytek druhé třetiny už branku nepřinesl, ovšem blízko k ní bylo hned při několika pokusech, nejvíce asi při střelách Quittkové a Sládečkové, ovšem jejich pokusy skončily na tyči resp. břevnu.

       Až ve třetím dějství vystrčil trochu růžky i soupeř a domácí gólmanka Hana Ranochová tak poprvé musela ukázat své kvality, a to hned při trestném střílení. Hostující Beranovou ale dokázala vychytat, stejně jako si poradila spolu s obranou s následnou přesilovkou a navíc v oslabení mohly Vítkovice i skórovat, ovšem trefily tyčku. O nulu však přeci jen Ranochová přišla, když námaz Novakovské proměnila hostující Zabavská. Domácí to ale nijak nerozhodilo a dál kontrolovaly zápas a vytvářely si další šance, kterým výborně chytající Blahutová dlouho odolávala a konečnou podobu výsledku tak dala až v přesilové hře přesně umístěnou střelou Hana Sládečková.

Vítkovice tak nové dresy pokřtily na výbornou, přesvědčivou výhrou 6:1.

1.SC WOOW Vítkovice – Tatran team Děkanka 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)

branky a nahrávky: Vobořilová (Sládečková), Gaidová (Šupáková), Sládečková (Quittková), Pastušková (Niemcová), Mahdalová (Sládečková), Sládečková (Pastušková) – Zabavská

sestava Vítkovic: Ranochová – Halfarová, Niemcová, Pastušková, Kociánová, Bernardová – Vobořilová, Ratajová, Sládečková, Quittková, Mahdalová (od 40. Kovalská) – Novakovská, Mandátová, Šupáková, Léblová, Gaidová