Olomoucký víkend dorostenek

12. listopadu 2012, Miro

Vítkovické dorostenky měly o víkendu na programu v pořadí čtvrtý turnaj své ligové soutěže a změřily síly s městským rivalem FBC ČPP Remedicum Ostrava a sousedem v tabulce FBC Asper Šumperk.

V prvním utkání Olomouckého turnaje na sebe narazily týmy z Ostravy.

Úvod vyšel výrazně lépe Ostravskému FBC, když po prvním slibném leč nezužitkovaném útoku Vítkovic poslala do protiútoku pohotovou křižnou přihrávkou Stankušová Ivanu Paloncyovou a ta poslala balon pod padající Kodedovou do branky.

Vítkovickým se podařilo srovnat skóre o 7 minut později když z tlaku na soupeřově polovině po přihrávce Pokludové pohotově poslala míček k levé tyči branky FBC Křížkovská.

Utkání se odehrávalo ve vysokém tempu z obou stran a díky svědomité a přesné obraně podpořené výkony golmanek se skóre měnilo až na začátku třetí třetiny kdy Stankušová od levého vystřelila a po nešťastné teči Vítkovické obrany skončil míček za bezmocnou Kodedovou.

Z neustávajícího tlaku Vítkovických hráček se 7 sekund před koncem zápasu zrodilo vyrovnání, když po zatažení balonku do rohu hřiště a výjezdu před branku vstřelila poslední branku utkání Peterková.

Soupeři se rozešli po kvalitních výkonech smírně 2:2.

Vit-Rem 2:2

Branky: 7:41 Křížkovská (Pokludová), 29:53 Peterková - 0:32 I. Paloncyová (Stankušová), 22:20 Stankušová ( Kopková)

Druhé utkání proti Šumperskému Asperu mělo být o poznání jednodušší a od samého začátku tomu vše nasvědčovalo, když na začátku 4 minuty přesnou ranou z prostřed hřiště poslala Vítkovice do vedení Pokludová a o minutu a půl později se kolem branky Šumperka obtočila Kotzurová a stav utkání byl 2:0 pro Vítkovice. To však vedoucí tým ukolébalo a po lacině ztraceném míčku před brankou Šumperka a vynikajícím výhozu Frankové šla Křivohlávková sama na branku Vítkovic a Vrbové nedala žádnou šanci.

Od druhé třetiny se již hrálo nahoru dolů a doposud vedoucí Vítkovice ztratily veškerý klid z čehož se po špatně odbráněné situaci v rohu hřiště a nahození před branku radovala opět Křivohlávková z vyrovnávací branky.

Po zklidnění rozhozené hry vrátila klid na stranu Vítkovic přesně se orientující Meixnerová po přihrávce Pokludové z rohu hřiště před branku. Zbytek utkání se již odehrával v režii týmu z Ostravy. I díky dobrému výkonu Vrbové v brance udržely Vítkovice výhru 2:3.

Šum-Vit 2:3

Branky: 9:58 Křivohlávková (Franková), 28:37 Křivohlávková(Klimešová) - 3:03 Pokludová(Kratochvilová), 4:26 Kotzurová (Peterková), 21:00 Meixnerová (Pokludová)

Sestava:

Kodedová, Vrbová,

Martináková, Urbánková, Hložanková, Kratochvilová,

Kotzurová, Pokludová, Meixnerová, Peterková, Křižkovská,

Zemanová, Jakubcová