Ženy vletěly kanonádou do čela extraligy

18. listopadu 2012, redakce

Vítkovické ženy ve Strakonicích doslova demontovaly defenzivu Českých Budějovic devatenácti brankami a po desátém extraligovém kole se dostaly do čela soutěže. aktualizováno.

 

Hráčky Vítkovic přijížděly na svou nejvzdálenější extraligovou zápasovou štaci do Strakonic, kde našel azyl tým FBC United České Budějovice v roli horkého favorita. V úvodní desetiminutovce to však příliš patrné nebylo a nebýt pozorné Lenky Kubíčkové v bráně, nemusely ji Vítkovice přestát bez úhony. Až od desáté minuty se hra Vítkovic začala pomalu zlepšovat a ostravské zástupkyně si získaly očekávanou herní převahu, kterou však až do osmnácté minuty neuměly gólově zužitkovat. První gól tak padl až po spolupráci Sládečkové a přesně střílející Denisy Ratajové. Druhý na sebe nenechal dlouho čekat, když v následujícím střídání našla Ferenčíková v ideální pozici obránkyni Silvu Kovalskou, pro kterou už nebyl problém zahájit své sobotní střelecké představení. Z prvního dějství tak Vítkovice odcházely s vedením 2:0, ale pocitem, že by bylo vhodné přidat.

A tak se i stalo a od druhého dějství rozjely modré doslova střelecký koncert, který dokázala zastavit až závěrečná siréna konce zápasu. Nejprve prokázala chytrost při standartce a nedobře postavené zdi Hana Sládečková. Dvacet vteřin na to se trefila Tereza Voláková, když její nához propadl přes clonící Léblovou až do sítě. V půlce zápasu přesně zacílila z levého křídla Kateřina Quittková a hned na to přidala střelecký zápis Petra Mandátová a bylo to již 6:0. Poté se přidala první formace, která roztočila v obranné třetině Budějovic doslova peklo a svým třetím pokusem ve střídání dokázala skórovat Silvie Kovalská. Další branku přineslo rychlá kombinace nahrávající Léblová a i přes faul prosadivší se Sylva Gaidová. Pak se situace trochu zklidnila, to když za vysokou hokejku byla docela přísně vyloučena Sládečková na pětiminutový trest a během něj ještě putovaly za katr za vzájemnou strkanici Voláková se Skálovou. Vítkovice nejen že neinkasovaly, ale v oslabení třech proti čtyřem naopakovat branku vsítily, to když hat-trick zkompletovala Silvie Kovalská a po druhé třetině tak již bylo rozhodnuto při skóre 9:0.

Vysoké vedení však hráčky Vítkovic neuspokojilo a dále s chutí demontovaly obranu Českých Budějovic. Ve 44.minutě se nadvakrát prosadila Anna Niemcová o minutu na to hrály Vítkovice přesilovou hru a přesnou střelou se prosadila Denisa Ferenčíková. Po několika spálených šancích protrhla střeleckou smůlu v samostatném úniku i Andrea Pastušková a bylo to již 12:0. Příděl branek však neustával, pohotové bekhendové zakončení předvedla Ivana Šupáková, po ní se po průniku Halfarové znovu prosadila Andrea Pastušková. Patnáctku vystřelila v přesilové hře Kateřina Quittková, šestnáctku svižnou střelou k tyči Ivana Šupáková a sedmnáctka padla přímo do víka od Hany Sládečkové. Na samotný závěr utkání si nechaly Vítkovice dvě branky, když pěknou kombinaci s Gaidovou zakončila Petra Mandátová a tečku na výsledku udělala zkompletováním hat-tricku Hana Sládečková a skóre se tak zastavila na cifře úctyhodných 0:19. Z čistého konta se radovala Lenka Kubíčková, hned sedm hráček Vítkovic zaznamenalo v zápase tři a více bodů.

Vítkovické hráčky tak po desátém kole poskočily v tabulce na její vedoucí pozici! V neděli je ovšem čeká jiná káva, a to přímý souboj o vedení v lize po polovině soutěže proti pražskému Chodovu. Menu to bude více než zajímavé a hráčky Vítkovic budou určitě potřebovat co největší fanouškovskou podporu, aby na první příčce vydržely i po dalším kole.

FBC United České Budějovice – 1.SC WOOW Vítkovice 0:19 (0:2, 0:7, 0:10)

Branky a nahrávky: Ratajová (Sládečková), Kovalská (Ferenčíková), Sládečková, Voláková (Mandátová), Quittková (Sládečková), Mandátová (Ferenčíková), Kovalská (Pastušková), Gaidová (Léblová), Kovalská (Ferenčíková), Niemcová (Léblová), Ferenčíková (Pastušková), Pastušková (Niemcová), Šupáková (Gaidová), Pastušková (Halfarová), Quittková (Pastušková), Šupáková (Voláková), Sládečková (Quittková), Mandátová (Gaidová), Sládečková (Mandátová)

Sestava Vítkovic: Kubíčková – Halfarová, Kovalská, Niemcová, Pastušková, Ferenčíková – Ratajová, Vobořilová, Sládečková, Quittková, Mahdalová – Mandátová, Voláková, Šupáková, Gaidová, Léblová

Dopravu vítkovických žen k utkání zajišťovala společnost TARTARUS INVESTMENT, za podporu děkujeme!