Vítkovice padly na hřišti Mladé Boleslavi

19. listopadu 2012, CD

Očekávaná přestřelka nakonec neskončila pro vítkovické hráče dobře. Po dvou třetinách byl stav nerozhodný 6:6, utkání zlomily dvě branky Mladé Boleslavi v krátkém sledu v polovině poslední části. Vítkovice prohrály podruhé za sebou.

Po pohárové kanonádě na hřišti Přerova (16:1) přijely Vítkovice bojovat o extraligové body do Mladé Boleslavi. Bez kapitána Petra Kološe, zraněného Heczka a také bez Robina Žydela. Utkání řídila dvojice švýcarských sudích Stefan Huerzeler - Michael Peter. Divoká první třetina přinesla deset branek! Hned po 28 vteřinách otevřel skóre utkání Lukáš Hrubý, domácí ovšem šňůrou čtyř branek stav úplně otočili. Na branku Martina Tokoše reagoval dalším gólem Rožnovják. Ve 12.minutě snížil Jakub Hubálek a v 19.minutě v úniku dva na jednoho využil přihrávku Tokoše opět Lukáš Hrubý. Chvilku před koncem první třetiny ale domácí opět odskočili na rozdíl dvou branek, když se trefil Salát.

Hra se od druhé třetiny uklidnila. Na rozdíl jedné branky opět Vítkovice přiblížil ve vlastním oslabení po výborné Tokošově práci Matúš. Ve 27.minutě napálil Lukáš Hrubý břevno a míček do branky uklidil Martin Tokoš a začínalo se znovu. Vítkovice mohly stav utkání otočit, ale dvě přesilové hry ve druhé třetině zůstaly pohříchu nevyužity.

Rozhodující okamžiky přišly v polovině třetí třetiny. V 50.minutě strhl vedení na stranu Mladé Boleslavi Gwuźdź, o dvě minuty později prostřelil Součka také Uglanov a domácí šli do dvoubrankového trháku. V 58.minutě využil sice Jakub Hubálek přesilovku, na vyrovnání se už bohužel Vítkovice nezmohly. Naopak gólem do prázdné branky pojistil vítězství Mladé Boleslavi v poslední minutě Fojta.

BILLY BOY Mladá Boleslav - 1. SC WOOW Vítkovice 9:7

branky: 7. Jiří Bouška, 7. Pavel Bouška, 8. Lukáš Studený, 8. Jiří Bouška, 10. Martin Rožnovják, 20. Petr Salát, 50. Radek Gwuźdź, 52. Dmitry Uglanov, 60. Ondřej Fojta - 1. Lukáš Hrubý, 9. Martin Tokoš, 12. Jakub Hubálek, 19. Lukáš Hrubý, 23. David Matúš, 27. Martin Tokoš, 58. Jakub Hubálek; rozhodčí: Stefan Huerzeler - Michael Peter; vyloučení: 3:2; využití: 0:1; diváků: 360; po třetinách: 6:4, 0:2, 3:1;