Nedělní bitva pro Vítkovice

26. listopadu 2012, redakce

V neděli se na Dubině před výbornou diváckou kulisou odehrála bitva mezi prvními Vítkovicemi a druhým Chodovem v extralize žen. Dramatické, rychlé a bojovné utkání pro sebe nakonec zlomily ženy Vítkovic a nadále tak vedou extraligu!

Utkání na extraligu žen dá se říci netradičních prvního s druhým mělo od začátku tempo a náboj. K vidění byli hosté hrající místy totální florbal nahoru a dolů s množstvím střela proti nim o něco uvážlivěji, ale rovněž ve vysokém tempu hrající Vítkovice. První branka na sebe čekat dlouho nenechala, v páté minutě dostala z prava prostor ke střele Hana Sládečková a zamířila přesně. Ve zbytku třetiny to bylo oboustranně dobývání každého centimetru na hřišti s kralováním obou gólmanek, které již změnu skóre nepovolily.

      Druhá třetina se nesla ve znamení převahy Chodova a vynikajícího výkonu Lenky Kubíčkové v brance Vítkovic. Domácí hráčky měly šance ojediněle, ale například Léblová trefila tyč. Hosté ale přeci jen byly za své snažení odměněni, když se ve skrumáži nejlépe zorientovala Steinbachová a z otočky srovnala skóre.

      Do třetí části Vítkovice upravily sestavu a přeci jen se jim povedlo se oklepat z předchozí třetiny a jejího vývoje. Ve 44. minutě strhla vedení na stranu Vítkovic přesnou střelou Andrea Pastušková. Pak musely přestát Vítkovice dvě oslabení při vyloučeních Ferenčíkové, což se jim povedlo a navíc utekla Šupáková, byla faulována a jelo se trestné střílení. Mandátová zkusila kličku do bekhendu, položila si hostující gólmanku Provázkovou, ale ta skvěle konečně prstů zachránila na brankové čáře. O dvě minuty později pak přidala další skoro zázračný zákrok kdy vyškrábla na brankové čáře dorážku Léblové, při které už zvedala ruce celá hala. A utkání tak za těsného stavu šlo do koncovky. Kubíčková ve vítkovické brance však několik závarů na brankovišti přečkala a když pak hosté zkusili power-play, vybojovala míček Pastušková, prostrčila Ivaně Šupákové, která jej dokázala protlačit až do prázné branky a definitivně tak rozhodnout o tom, že tři body zůstanou na Dubině.

       Vítkovické ženy tak v příméme souboji o první příčku uspěly a vyhrály 3:1 před výbornou a bouřlivou diváckou kulisou.

 

1.SC WOOW Vítkovice – TJ JM Chodov 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: Sládečková (Léblová), Pastušková (Sládečková), Šupáková (Pastušková) – Steinbachová (Hofmanová)

Sestava Vítkovic: Kubíčková – Halfarová, Niemcová, Pastušková, Kociánová, Ferenčíková – Ratajová, Vobořilová, Léblová, Sládečková, Quittková – Novakovská, Mandátová, Šrotová, Bernardová, Šupáková

 

foto: Vlaďka Zoubková