Vítkovice vítězství v PČP neobhájí

13. prosince 2012, CD

Výsledkovou krizi Vítkovic po extraligových prohrách s Tatranem a Mladou Boleslaví nepřerušilo ani mistrovství světa. Vítkovice padly v posledním utkání čtvrtfinálové skupiny D Poháru České pojišťovny na svém hřišti s FBC Ostrava 2:4 a do semifinále nepostoupily.

Ještě před utkáním se leckdo podivoval nad nominací rozhodčích. Utkání totiž řídil Ondřej Vašíček, který s týmem hostů již dlouho trénuje a chystá návrat na extraligový hřiště co by hráč.

      Vítkovice sice byly po celý zápas častěji u míčku, šance si ale vypracovávaly těžko. Hosty již vedl staronový trenér Smeták a svůj návrat okořenil vítězstvím nad městským rivalem. To se začalo rodit již v první třetině, když se po Skácelově asistenci trefil Peřka. Vítkovice sice vyrovnaly Petrem Kološem, ale FBC šlo po spolupráci stejných dvou lidí jako u první branky opět do vedení. To ve 38.minitě umocnil Trulík, ale za pouhých 7 sekund dostal Vítkovice opět na dostřel Martin Tokoš. V poslední třetině Vítkovičtí bušili do hostujících vrat, ale ostravská obrana v čele s brankářem Turkem, který v polovině zápasu nahradil rovněž skvěle chytajícího Chrásta, odolala. Naopak v 58.minutě z rychlého brejku odeřil Dziurdzik a rozhodl o postupu Remedica do semifinále poháru.

1. SC Vítkovice - FBC Ostrava 2:4
branky:
15. Petr Kološ, 38. Martin Tokoš - 10. Kamil Peřka, 19. Kamil Peřka, 38. Petr Trulík, 58. Michał Dziurdzik; rozhodčí: Martin Both - Ondřej Vašíček; vyloučení: 0:2; využití: 0:0; diváků: 215; zásahy brankářů: Lukáš Souček 18 - Jan Chrást 11, Dominik Turek 12; po třetinách: 1:2, 1:1, 0:1;