Liberec snadnou kořistí

16. prosince 2012, CD

Vítkovice v poklidu přehrály doma Liberec 9:0 a připsaly si povinné tři body do extraligové tabulky. Dva góly dal Suchánek, Hrubý a Žydel, po jednom přidali Tokoš, Kološ a Řezanina. aktualizováno.

Předposlední Liberec přijel do Ostravy na souboj s Vítkovic s nevalnými vyhlídkami na úspěch. A to se také potvrdilo. V utkání dominovaly Vítkovice a s přehledem jej také vyhrály. Brankář Souček si připsal letošní premiérové čisté konto.

      Vítkovice odehrály utkání na dvě obrany a tři útoky. Kvůli angíně chyběl útočník David Matúš a své účinkování ve Vítkovicích přerušil paskovský Marek Švajný. V útoku se tak objevili Robin Žydel, Marek Matejčík či Tomáš Vežranovský. Po zranění se do hry také zapojil obránce Filip Hezcko.

      Zápas načal přesilovkovým gólem Martin Tokoš, když bekhendem ze vzduchu přesně umístil míček k tyči libereckého brankáře Prokeše. V 10.minutě našel krásnou křížnou přihrávkou Žydel Patrika Suchánka, který střelou po zemi do odkryté klece zvýšil na 2:0. A deset vteřin před sirénou zasunul míček rychlém manévrem k tyčce Lukáš Hrubý.

      Druhou třetinu začal lépe Liberec, který se snažil vrátit se do zápasu, ale několik jeho šancí zmařil Souček. Ale liberecká aktivita neměla dlouhého trvání, naopak se opět prosadili domácí hráči. V odloženém vyloučení ve 34.minutě procedil míček přes Prokeše Patrik Suchánek, o minutu později vybídl unikající Tokoš ke skórování ještě lépe postaveného Robina Žydela a ten elegantním padáčkem přidal pátou branku. Dobrou tříminutovku dovršil krásným výjezdem zpoza branky Lukáš Hrubý. V úplném závěru třetiny hrubě atakoval Tokoš brankáře Prokeše a za sekeru přes prsty vyfasoval dokonce pětiminutový trest.

      Ve třetí třetině se řešily prakticky jen dvě otázky. Jestli se podaří Vítkovicím zakulatit počet vstřelených branek na deset a jestli udrží brankář Souček čisté konto. Nakonec vyšla jedna věc. Lukáš Souček si připsal letošní premiérový shot-out a celkově svůj druhý v extralize. Loni se mu to podařilo ve čtvrtfinálovém souboji s Brnem (3:0). O branky Vítkovic se v poslední třetině postarali Robin Žydel z trestného střílení, Petr Kološ po krkolomné piruetě v brankovišti Liberce a Lukáš Řezanina po povedené akci Žydela s Kubečkou. Desítku již nenačepoval nikdo.

komentovaný on-line přenos:
http://florbal.tvcom.cz/Zapas/Soutez-Fortuna-extraliga/Cast-Zakladni-cast/Pohlavi-Muzi/Sezona-2012-2013/19357-SC-WOOW-Vitkovice-FBC-LIBEREC.htm

1. SC WOOW Vítkovice - FBC Liberec 9:0
branky:  6. Martin Tokoš, 10. Patrik Suchánek, 20. Lukáš Hrubý, 34. Patrik Suchánek, 35. Robin Žydel, 37. Lukáš Hrubý, 47. Robin Žydel, 56. Petr Kološ, 58. Lukáš Řezanina; rozhodčí: Radek Vybíhal - Pavel Kačer; vyloučení: 1 + Martin Tokoš 5:2; využití: 1:0; diváků: 113; zásahy brankářů: Lukáš Souček 19 - Jan Prokeš 22; po třetinách:  3:0, 3:0, 3:0;