Čtvrtý turnaj sezóny 2012-2013 ml. žáci Tornádo – SC Dubina

22. prosince 2012, TomMaz

Další turnaj sezóny přivedl Tornádo na domácí hřiště SC Dubina, kam jsme se všichni již určitě těšili. Zajímavostí turnaje bylo i to, že po delší době se proti sobě v soutěžním zápase postavilo Tornádo proti Hurikánům.

A právě toto domácí derby bylo otevíracím zápasem turnaje přesně v 8.00 hod. Tornádo možná překvapivě vedlo, pak se misky vah přiklonily na stranu Hurikánů, ale hráči Tornáda dokázali stáhnout dvojbrankový náskok soupeře až na stav 4:4. Až v poslední minutě zkušenější soupeř poodskočil na 5:4 a poslední branku jsme inkasovali při hře bez brankáře. Přes porážku bych vyzdvihnul obětavý a snaživý výkon zejména mladších elévů, který vedl k velice vyrovnanému a divácky dramatickému utkání.

<

 

 

Druhým soupeřem byl Český Těšín, na ten se nám v poslední době celkem dařilo a nejinak tomu bylo i v sobotu – výsledkem byla pohodová výhra 4:2, kdy ještě řada šancí zůstala nevyužita…

Třetí zápas s FBC Remedicum Ostrava byl velice vyrovnaný, hráčům Tornáda se podařilo v poslední minutě vyrovnat na konečných 4:4 a to již za ohromného povzbuzování kolegů z Hurikánů, kteří čekali na další zápas. Což ovšem nelibě nesli někteří dospělí příznivci Remedica na tribuně.

Poslední zápas turnaje nás čekal proti vikingskému favoritovi z Kopřivnice. Ti postupovali turnajem suverénně, porazili i naše Hurikány a tak před zápasem byly mírné obavy. Velmi kvalitní zápas skončil vítězstvím hráčů z města nákladních automobilů v poměru 2:5, ale silnému soupeři Tornádo vzdorovalo velmi statečně.

V průběhu turnaje jsme samozřejmě fandili jak černému Tornádu, tak i žlutým Hurikánům – ti si vedli ještě o trochu lépe a tak se oba vítkovické celky seřadily na pomyslném stupni vítězů hned vedle sebe, Hurikáni byli druzí a Tornádo třetí.

 

Celý turnaj probíhal v přátelské a sportovní atmosféře i díky hojnému obsazení tribun, více jistě brzy uvidíme v bohaté fotogalerii p. Zoubkové.

Takže za všechny děkuji hráčům a trenérům za příjemné zážitky a taktéž přeji veselé Vánoce a šťastný nový rok a hodně krásných florbalových i jiných zážitků v roce 2013.

Tomáš Mazurek