Sváteční bitva o Ostravu pro Vítkovice!

28. prosince 2012, CD

Vitkovice vstoupily do utkání fantasticky, vedení 3-0 nabyté v první třetině již hráči v modrém nepustili a dokráčeli si pro důležité tři extraligové body. Oplatili tak Remedicu předvánoční pohárové vyřazení. aktualizováno.

Vítkovických hráčů bylo na Sareze plno. Co do počtu hráčů na soupisce i v dění na hřišti, a to již od úvodních minutá zápasu. Již ve druhé minutě nahrál Jankulár vzduchem před prázdnou branku Lukáši Hrubému a ten míček trefil parádně a z bezprostřední blízkosti poslal Vítkovice do vedení. Ihned na to se položil do Žydelovy přihrávka parádně Sladký, čerstvá posila Vítkovic, ale trefil pouze břevno. V sedmé minutě demonstroval herní pohodu Pavel Jankulár a skrytou střelou zvýšil na 2:0. A koncert třetí vítkovické formace v první desetiminutovce dokončil v 9.minutě přesnou střelou z otočky svou již druhou brankou v utkání Lukáš Hrubý.

      Druhá třetina byla vyrovnanější. Hned v její první minutě se prosadil domácí Peřka a zakrátko dostalo Remedicum výhodu přesilové hry. Tu ovšem nevyužilo a tak zahřmělo opět na druhé straně. V rohu hřiště stačil faulovaný Hubálek, jež nahradil ve druhém útoku Hájka, přihrát Patriku Suchánkovi, který střelou po zemi procedil míček skrz brankáře Chrásta. Domácí se nevzdali a ve 35.minutě vykřesal naději po standardní situaci Filip Žák. V poslední minutě druhé třetiny si vzal slovo i míček do své správy Petr Kološ a po vynikající individuální akci stanovil i po dvou třetinách tříbrankový rozdíl.

      Ve 45.minutě se po Řezaninově příhře prosadil nový muž ve vítkovické defenzivě Jan Jastřembský, který vymetl pavučinky v Chrástově brance. Remedicum se dostalo dvěma góly Skácela a Peřky ještě na dostřel, ale konec utkání byl v režii Vítkovic, konkrétně první pětky a ještě konkrétněji Robina Žydela. Ten nejprve využil rychlého přenesení hry a krásnou přihrávkou vybídl ke skórování Martina Tokoše a v poslední minutě si počíhal na riskantní přihrávku Dziurdzika a do prázdné branky uzavřel účet utkání.

      Vítkovice si připsaly důležité tři body do extraligové tabulky a potvrdily příslušnost k velké čtyřce.

 

 

FBC ČPP Remedicum Ostrava - 1. SC WOOW Vítkovice 4:8
branky:  21. Kamil Peřka, 35. Filip Žák, 51. Petr Skácel, 54. Kamil Peřka - 2. Lukáš Hrubý, 7. Pavel Jankulár, 9. Lukáš Hrubý, 29. Patrik Suchánek, 40. Petr Kološ, 45. Jan Jastřembský, 59. Martin Tokoš, 60. Robin Žydel; rozhodčí: Libor Gavlas - Lukáš Mikula; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 840; zásahy brankářů: Jan Chrást ? - Lukáš Souček ?; po třetinách:  0:3, 2:2, 2:3;