Buldoci (zatím) nekoušou

11. března 2013, CD

Maskot Vítkovic, rytíř Vítek, dovedl hráče ke čtvrtfinálové bitvě s brněnskými Buldoky. A Vítkovice nedaly svému soupeři ani v jednom zápase žádnou šanci a jasnými vítězstvími 12:3 a 6:0 vykročili do play-off pravou nohou. aktualizováno.

Do sobotního zápasu nastoupily Vítkovice konečně s kapitánem Heczkem, byť jeho zranění ještě není zcela zotaveno, uzdravenými Kološem a Jankulárem. Naopak se v zápase na Chodově lehce zranil Řezanina a mimo hru byl také Žydel. Zápas načal gólově až v 9.minutě Jan Jastřembský, svojí typickou akcí a střelou k tyči. V 17.minutě tentýž hráč přihrál Lukáši Hájkovi a ten se rovněž nemýlil. A na konci třetiny se plná hala na Dubině radovala potřetí, když po kombinaci Lukášů Veltšmída a Hrubého zakončil druhý jmenovaný.
      Do zápasu začal ve od druhé třetiny výrazně promlouvat Jakub Hubálek, který nastoupil na netradičně křídle první formace. Ale že mu to tam šlo! Během třinácti minut druhé třetiny zkompletoval hattrick! Byl by dokonce čistý, kdyby mu do něj nevlezla trefa Brňanů. Do druhé sirény ještě přihrál Sladký na góly Lukáši Veltšmídovi a Martinu Tokošovi a Vítkovice tak šly po dvou třetinách do šatny s luxusním sedmibrankovým náskokem. Do třetí třetiny již nenastoupil Heczko a postupně se do hry zapojili náhradníci Hrabal, Vežranovský a Oborák. Branky padaly dál. Kombinaci Lukášů, která se ukazuje býti velkou zbraní, zakončil ve hře 4 na 4 do prázdné branky Lukáš Veltšmíd. Podrážděný obránce Brna Bauer se poté nechal vyloučit na 2+2 minuty a jeho selhání Vítkovice v přesilovce využily, když za bezmocného Kejíka, který již ve druhé třetině nahradil Jurčíka, doklepával Petr Kološ. Vítkovice pak přeci jen polevili a povolili Brnu dvě branky, jednu dokonce ve vlastní přesilovce, vždy byl a úspěšná kombinace Coufala a Kadlece. Nicméně za Vítkovice se do konce zápasu prosadili i Tomáš Sladký a Lukáš Hrubý a stanovili tak konečný výsledek zápasu na deklasujících 12:3.

1. SC WOOW Vítkovice - itelligence Bulldogs Brno 12:3
branky:
9. Jan Jastřembský, 17. Lukáš Hájek, 19. Lukáš Hrubý, 23. Jakub Hubálek, 30. Jakub Hubálek, 34. Jakub Hubálek, 37. Lukáš Veltšmíd, 40. Martin Tokoš, 46. Lukáš Veltšmíd, 49. Petr Kološ, 52. Tomáš Sladký, 59. Lukáš Hrubý - 31. Ondřej Veselý, 51. Petr Kadlec, 54. Petr Kadlec; rozhodčí: Tomáš Sojka - Kamil Sojka; vyloučení: 1:6; využití: 4:0; diváků: 318; zásahy brankářů: Lukáš Souček 14 - Pavel Jurčík 32; po třetinách: 3:0, 5:1, 4:2;

Nedělní utkání se od toho sobotního lišilo snad jen v tom, že nepadlo tolik branek a Lukáš Souček dokonce vychytal čisté konto. Jinak to bylo přibližně stejné, Vítkovice si bezpečně došly pro druhý bod v sérii.
      Od začátku nastoupil při absenci Žydela s Řezaninou, byťten byl již připravený na střídačce, Filip Hrabal, Hubálek se dvě třetiny pohyboval opět na křídle Sladkého formace, pak opět zastoupil odstoupivšího Heczka.
      Vítkovice otevřely skóre již ve druhé minutě, opět klapla spolupráce Lukášů Hrubého a Veltšmída. Veltšmíd doklepával míček po Hrubého vyražené střele. A další akce těchto dvou ve 14.minutě, tentokrát v přesilové hře, skončila dalším gólem. Veltšmíd našel krásnou přihrávkou Hrubého zcela osamoceného u pravé tyčky, tohle nešlo nedat. To, že po první třetině svítilo na výsledkové tabuli stejné skóre jako v sobotu, stanovil individuální akcí po chybě v brněnské rozehrávce a dokonanou Forsbergovou kličkou Lukáš Hájek.
       Ve druhé třetině viděli diváci na Dubině jen jednu branku. Ta padla z hole Martina Tokoše, který po pěkném Suchánkově vysunutí v nájezdu na Jurčíka zachoval chladnou hlavu a lehkým lobem do jeho protipohybu zvýšil na 4:0.
        Poslední dvě branky z hole Tomáše Sladkého a Davida Matúše ve třetí třetině a spolehlivý a bezchybný výkon Součka určily výsledek druhé zápasu na 6:0 pro Vítkovice. Ty tak pojedou za týden do Brna v pozici jasného favorita na postup. A ten budou chtít určitě urvat již v Brně.

Komentovaný video-online ze druhého utkání: http://florbal.tvcom.cz/Zapas/Soutez-Fortuna-extraliga/Cast-Play-off/Pohlavi-Muzi/Sezona-2012-2013/21791-SC-WOOW-Vitkovice-Bulldogs-Brno.htm

1. SC WOOW Vítkovice - itelligence Bulldogs Brno 6:0
branky:
2. Lukáš Veltšmíd, 14. Lukáš Hrubý, 18. Lukáš Hájek, 23. Martin Tokoš, 49. Tomáš Sladký, 55. David Matúš; rozhodčí: Radek Vybíhal - Pavel Kačer; vyloučení: 2:6; využití: 1:0; diváků: 354; zásahy brankářů: Lukáš Souček 15 - Pavel Jurčík 24; po třetinách: 3:0, 1:0, 2:0;

foto: Jiří Zerzoň