Dorostenky na opavské půdě napůl úspěšné

02. února 2014, MB

O P A V A - Po měsíční pauze vyrazily naše dorostenky obírat o body další soupeře. Do cesty se jim postavila houževnatá Olomouc a Kopřivnice.

Proti Olomouci chybělo dorostenkám štěstí

První zápas proti Olomouci se ze startu nesl v ospalém duchu. Holky si tvořily šance, ale zakončení vázlo. Do vedení se v 7. minutě dostala Olomouc. Na tento gól dokázala po minutě odpovědět domácí kapitánka Eva Pištěková, která pěknou střelou z otočky vymetla pavučinky z pravého víka. Vyrovnaný stav bohužel dlouho nevydržel, a proto jsme do druhé třetiny vstupovali s jednogólovým mankem.

Ve druhé třetině se holky začaly pomalu probouzet. V 5. minutě si vzala v rohu hřiště míček Natálie Martináková, a další povedenou střelou z otočky vyrovnala skóre utkání. Další brankový příděl se již nekonal a všechny potenciální šance dokázaly likvidovat brankářky na obou stranách.

Do třetí třetiny však nevstoupily vítkovické holky dobře. V 5. minutě po smolné situaci před domácí brankářkou, kdy holky nebyly schopny míček uklidit do bezpečí, dorazila olomoucká hráčka míček za záda Kláry Kodedové. I když se v závěru holky pokoušely s výsledkem něco udělat, a Olomouc v posledních minutách držely pod tlakem, žádná branka už bohužel nepadla.

První zápas tedy holky smolně prohrály 2:3.

Kopřivnici dorostenky smetly vysoko 9:2

Do druhého zápasu vstoupily hráčky odhodlaně a bylo jich plné hřiště. V první třetině otevřela skóre dorážkou Natálie Martináková, po pěkné přihrávce Evy Barvíkové.

Ve druhé třetině se holky konečně pořádně rozstřílely a přidaly na konto další čtyři branky. O dvě z nich se zasloužila Verča Gromnicová, a po jednom gólu přidaly Eva Pištěková a Simona Kolínková. Zápas jsme měli pevně ve svých rukou.

V poslední třetině holky nepolevily. V počtu našich branek třetí třetina kopírovala tu druhou. Hned v úvodní minutě překonala hostující brankářku Simona Kolínková. Po dvou brankách přidala i Terka Hanzlíková a trefila se i Sabča Moravcová. Jedinou kaňkou jsou dva obdržené góly za záda jinak velmi dobře chytající Terky Tománkové. V tomto zápase si tedy holky spravily střeleckou chuť a vyhrály 9:2.

Po dvou utkáních si tak holky připisují 3 cenné body do tabulky.

Sestava:

Tománková T. (Kodedová K.) - Martináková N., Barvíková E., Gromnicová V., Zemanová T., Moravcová S., Edelsbergová J., Hanzlíková T., Peterková K., Jakubcová B., Pištěková E., Kolínková S., Kubečková N.