Vítkovice jedou v neděli na Spartu

05. února 2014, CD

Blíží se konec základní části Autocont extraligy. Vítkovice budou chtít potvrdit pozici v první čtyřce. Odrazí útok Otrokovic?

Po dosti překvapivém startu sezony, kdy se např. Vítkovice potácely na dně tabulky, zatímco třeba Pardubice okupovaly mety nejvyšší, se tabulka pomalu přibližuje papírovým předpokladům z předsezonních prognóz. V první čtyřce je Tatran, Mladá Boleslav, Chodov a Vítkovice; Kladno a Liberec jsou beznadějně poslední a zbytek se "mydlí" o play-off.

Vítkovice svou pozici v top4 ale budou muset tvrdě hájit. Zle na ně dotírají především Otrokovice, které je mají na tříbodový dohled. A oba týmy se utkají prakticky v přímém souboji o nasazenou čtyřku pro čtvrtfinále v rámci 21.kola na Dubině.

Los mají oba obtížný. Vítkovice ve 20.kole zajíždějí na půdu Sparty Praha, která sice je na 99% již v play-off, ale momentálně hájí poslední, šestou, postupovou pozici na Czech Open. A to pouze o skóre před Bohemians Praha a to ještě mají Buldoci s tříbodovým mankem zápas k dobru. Pro Vítkovice to nebude lehký zápas. V posledním kole jedou Vítkovice na půdu Mladé Boleslavi, která bude chtít zápas určitě vyhrát. Důvodů bude mnoho a netřeba je déle popisovat. Obrovská rivalita mezi kluby, sebevědomí před play-off a Mladé Boleslavi ještě půjde o celkové prvenství po základní části. Zatím ztrácí na první Tatran 4 body, ale má zápas k dobru.

Otrokovice hrají kromě zápasu s Vítkovicemi také s Mladou Boleslaví a v posledním kole přivítají o Czech Open bojující Bohemians. Zápas Otrokovic s Mladou Boleslaví bude dnes vysílat v přímém přenosu ČT4 SPORT od 17:30.

Program Vítkovic a Otrokovic v posledních třech kolech záklaní části:
20.kolo:
Sparta - Vítkovice
Otrokovice - Ml.Boleslav

21.kolo:
Vítkovice - Otrokovice

22.kolo:
Ml.Boleslav - Vítkovice
Otrokovice - Bohemians

První vzájemný zápas prohrály Vítkovice s Otrokovicemi na jejich hřišti 2:4. A kdo ví, třeba se oba celky utkají ve čtvrtfinále Autocont extraligy!

Tip redakce na složení čtvrtfinálových dvojic:
Tatran(1) - Bohemians(8)
Ml.Boleslav(2) - Sparta(7)
Chodov(3) - Brno(5)
Vítkovice(4) - Otrokovice(6)