Junioři pod novým trenérským vedením získali šest bodů

09. února 2014, Zuzana Košťálová

Pod novým trenérským vedením získali vítkovičtí junioři 6 bodů a drží si šance na play-off.

1. SC WOOW Vítkovice – intelligence Bulldogs Brno 8:3 (2:1, 1:1, 5:1)

Do zápasu nastoupili lépe domácí hráči, kteří se ujali vedení v páté minutě zásluhou Patrika Davida a dostávali soupeře pod tlak, který vyústil v další gól. Ten si však vstřelil do vlastní sítě hráč Brna Jan Grábl. Hostům se však podařilo ještě do konce první třetiny snížit náskok Vítkovic, když se z protiútoku prosadil David Hrazdira.

Na další gól si museli diváci v hale počkat až do 27. minuty hry, kdy se k míčku dostal Marek Bräuer, proběhl celé hřiště a přesně zakončil. Ale hosté se snažili stále držet krok se svým soupeřem a nic nevzdával. Dvougólový náskok pak snížil znovu brněnský David Hrazdira.

Třetí část však patřila už domácím hráčům Vítkovic. Na začátku třetiny navyšoval Jak Kubečka, ale na jeho gól dokázal záhy odpovědět Jan Němeček. To však bylo ze strany hostů vše a domácí se dostávali ke slibným šancím, které proměňovali. Pátou branku Vítkovic vsítil z přečíslení Daniel Fenzl. Na 6:3 poté zvyšoval Patrik David, pro kterého to byl již druhý gól v utkání. Další dvě branky dokázal vstřelit Jan Kubečka, kterému nejdříve adresoval přesný výhoz brankář Lupták a poté se trefil z protiútoku po kombinaci s Bräuerem. Kubečka si tak v zápase připsal hattrick.

Hodnocení zápasu Patrika Davida: "Pro nás to bylo klíčové utkání, do kterého jsme vlétli už od první minuty útočným florbalem podloženým na zodpovědné obraně. Sice jsme brzo přišli o Krejčíře, kvůli jeho zranění, což pro nás byla ztráta, ale dokázali jsme se s tím vypořádat, a do kabin jsme šli s jednobrankovým náskokem. Druhá třetina se nám vůbec nepovedla Brněnští nás tlačili vinou našich nepřesností a vyloučení. I tak jsme po dvou třetinách vedli a nikdo z nás si nepřipouštěl, že bychom vedení mohli ztratit. Na začátku poslední třetiny nás trochu uklidnila další branka a i přesto, že si Brněnští vytvářeli tlak, byli jsme to právě my, kdo vstřelil další góly a myslím, že po zásluze zůstaly body doma. Pro nás důležité 3 body, skvělý výkon každého hráče a ještě o trochu lepší našeho brankáře. Máme se od čeho odrazit do dalších zápasů po neúspěšné sérii předešlých zápasů."

1. SC WOOW Vítkovice – Torpedo Havířov 5:4 (2:2, 2:1, 1:1)

Domácí hráči začali zápas aktivněji, ale první velkou šanci měl Havířov. Jenomže Pěgřímek netrefil odkrytou klec Vítkovic. Vítkovice se dostaly do vedení v deváté minutě, kdy se k míčku dostal Patrik David a poslal jej přesně do horní části branky. Na 2:0 poté zvyšoval Bohdan Kopelec, který se se svou střelou z první nemýlil. O minutu později se podařilo snížit havířovskému Janu Šimíkovi. Na konci první části však bylo vyrovnáno, když z úniku překonal domácího Luptáka.

Ve druhém dění se dostal Havířov do vedení poměrně snadno, když se po střele Jakuba Vilíma míček dokutálel za brankovou čáru. Domácí brankář Lupták lapil vše, co se dalo i nedalo a svůj tým v těžkých chvílích podržel. Vedení hostujícím ale dlouho nevydrželo. ve 34. minutě vyrovnával střelou k tyči Jan Kubečka. Vedení pak na stranu Vítkovic přenesl Patrik David, jenž překonal Nešťáka z předbrankového prostoru.

Třetí část byla velice vyrovnaná a v osobních soubojích se přiostřovalo. Na začátku poslední části vyrovnal Jan Seidl. Vítkovice znovu mohly děkovat svému brankáři, který vychytal vyložené šance soupeře. Lupták se poté provinil mimo brankoviště faulem a bylo nařízeno trestné střílení. Delongův pokus ale vítkovický brankář vychytal. V 56. minutě se z protiútoku prosadil Lukáš Pešat a Vítkovice tak znovu vedly. Vedení už si domácí podržely a mohou se radovat po víkendu z šesti bodů.

Hodnocení zápasu Dominika Luptáka: "Byl to vyrovnaný zápas, Havířov ukázal, že je právem v tabulce na předních pozicích. Rozhodla naše soudržnost a týmovost, my jsme dnes dřeli na krev a dali jsme do toho všechno."