Ženy navázaly na páteční úspěch další výhrou a perou se o čelo tabulky

09. února 2014, Zuzana Košťálová

Ačkoliv měly vítkovické ženy pomalejší začátek, dokázaly nakonec přestřílet Židenice a vyhrát 5:0. Čisté konto si připisuje Ranochová.

Od začátku zápasu byly aktivnější domácí hráčky a držely míček na svých holích. Soupeřky vyčkávaly, co Vítkovice vymyslí, a snažily se těžit z rychlých protiútoků. Vítkovice se sice tlačily do zakončení, ale práci jim znesnadňovala důsledná obrana Židenic. První branka přišla v 11. minutě. Tu si připsala vítkovická Veronika Enenkelová, která prostřelila hostující brankářku Příleskou. Židenice se nadále snažily něco vymyslet, ale jejich pár pokusů vychytala Ranochová a do konce třetiny se již skóre neměnilo.

Druhá třetina pokračovala v podobném tempu, kdy Vítkovice držely míček a Židenice bránily. Hostující tým dobře napadal jak za vlastní brankou, tak rozehrávku Vítkovic. Vítkovice odskočily do dvoubrankového vedení v čase 25:53, kdy se po levém mantinelu vytáhla k brance soupeře Veronika Enenkelová, a zamířila přesně do horní části branky. Oba týmy měly k dispozici po jedné přesilové hře, ale ani jeden z nich tuto příležitost nevyužil. K vidění bylo mnoho střeleckých pokusů na obou stranách. Na straně Židenic se pak vytáhla svými zákroky brankářka Příleská, a tak skóre na tabuli po druhé třetině svítilo 2:0 pro domácí Vítkovice.

Ani do třetího dění se nic moc ve stylu hry nezměnilo. Vítkovice stále útočily a Brno jen jejich útoky odráželo. V úvodu části navyšovala na 3:0 Kateřina Quittková, jenž vymetla horní růžek branky Příleské. Židenice se pokoušely protlačit před Ranochovou, ale nedařilo se jim. Sice se dostaly k pár střelám, ale ty Ranochová vychytala. Navyšovat pak mohla Šponiarová, ale z dobré pozice napálila jen brankářku Židenic. V poslední minutě zápasu se ale k míčku dostala Kamila Paloncyová, naběhla si až před branku a prostřelila Příleskou. O patnáct sekund později navyšovala na 5:0 Michaela Šponiarová a to bylo z obou stran pro zbytek zápasu vše.

Hráčky utkání: Nikola Příleská (Židenice), Veronika Enenkelová (Vítkovice).