Spartu skolil až Hubálek

09. února 2014, CD

Vítkovice sice promarnily třígólové vedení, v přesilovce ale rozhodl Hubálek.

Dvě třetiny hrály Vítkovice poctivě a zaslouženě si vypracovaly třígólový náskok. Začátek třetí třetiny ovšem trestuhodně zaspaly. Za již vyrovnaného stavu 4:4 zachránil výhru v přesilovce Jakub Hubálek.


V páté minutě načal gólový účet svým třináctým letošním zásahem Zdeněk Žák. Bojovné utkání bylo dlouho skoupé na góly. Na 2:0 zvyšoval až v 35.minutě po spolupráci s Veltšmídem Jan Šebesta. Pak potrestal Marvánkovou vyloučení v přesilovce Jan Jelínek a do šaten šly Vítkovice s dobrým pocitem a náskokem 3:0.


Ten se ve třetí třetině ale rychle rozplynul. Na snížení Duchka ve 42.minutě ještě sice odpověděl v začínající 46.minutě Lukáš Hájek, ovšem v téže minutě se Sparta přiblížila na rozdíl jediného gólu! Chvilkový kolaps Vítkovických totiž potrestal Čermák a o pouhopouhých 7 vteřin (!) později i Marvánek. Když pak ve 49.minutě vyrovnal Vrtiška, vzal si raději trenér Deus oddechový čas. Ten pomohl, Vítkovice se vzpamatovaly. V 51.minutě přehnal důraz Vrána a jeho faul přišel Spartu draho. O všem v přesilovce totiž rozhodl Jakub Hubálek! Pak měla výhodu přesilové hry i Sparta, ale Lukáš Souček již další gól ve své síti nepřipustil. Byť byla blízko, trefila břevno!


"Čtyřicet minut jsme hráli výborně takticky. Pak jsme na pět minut vypli a málem nás to stálo zápas. Nastoupili jsme do třetí třetiny jako by se to mělo už dohrát samo," posteskl si kapitán Jan Jelínek. Soupeři vysekl poklonu: "Sparta hrála hodně aktivně a nepříjemně, pro play-off to nebude snadný soupeř."


Vítkovice získaly tři body a jsou blízko účasti v top4. K jistotě jim chybí bod z posledních dvou zápasů nebo stačí, když nebudou dvakrát naplno bodovat Otrokovice. Vítkovičtí mohou být dokonce třetí. Musely by ale 100% bodovat v posledních dvou těžkých zápasech doma s Otrokovicemi a venku s Mladou Boleslaví a Chodov musí prohrát v Brně. I toto je možné, Brno bude chtít na Czech Open...




AC Sparta Praha Florbal - 1. SC WOOW Vítkovice 4:5
branky: 42. Petr Duchek, 46. David Čermák, 46. Jan Marvánek, 49. Michal Vrtiška - 5. Zdeněk Žák, 35. Jan Šebesta, 39. Jan Jelínek, 46. Lukáš Hájek, 51. Jakub Hubálek; rozhodčí: Jakub Nábělek - Radek Štengl; vyloučení: 3:1; využití: 0:2; diváků: 284; zásahy brankářů: Michal Kotouček 20 - Lukáš Souček 14; po třetinách: 0:1, 0:2, 4:2;