Budou Vítkovice ještě třetí?

20. února 2014, CD

Ostrý test před play-off mužů! Vítkovice jedou do Mladé Boleslavi

Pakliže chtějí Vítkovice pomýšlet na třetí místo po základní části a mít tak možnost volby pro čtvrtfinálemezi dvěma zbylými týmy na 5.-8.místě, stačí "maličkost". Naplno bodovat v posledním kole na hřišti již určitě druhé Mladé Boleslavi. Výhra za tři body je posune o lepší vzájemné zápasy před Chodov, který si zápas posledního kola s Tatranem předehrál (23.1. Chodov-Tatran 6:7).


Vzájemná bilance Vítkovice-Ml.Boleslav

Základní část:
10 5-1-0-2-2 55:35 doma
9 4-0-0-1-4 51:40 venku

Play-off:
9 6-2-0-1 63:43 doma
7 3-2-1-1 46:38 venku

Jestli Vítkovice uspějí a jestli do semifinále postoupí všechny "nasazené" týmy z první čtyřky, pak dojde na další ze série třeskutých semifinále Vítkovice-Mladá Boleslav. Poprvé v historii by to ovšem bylo v opačném gardu, tedy že by se záčínalo na hřišti Mladé Boleslavi.


Vítkovice vyhrály za tři body posledních 10 z 11 utkání! Momentálně drží dlouhou sérii vítězství, naplno bodovaly 7x za sebou a poslední, kdo je porazil je.. Hádejte, kdo? Mladá Boleslav! Čtyři dny před Vánocemi vyloupila Dubinu, když vyrovnaný zápas dvěma góly otočila v poslední třetině a vyhrála 3:2.


Bylo by hloupé tvrdit, že Mladé Boleslavi o nic nepůjde. Určitě ne v souboji s velkým rivalem z Vítkovic, každý jejich vzájemný souboj je vyhecovaný. Oba týmy se budou chtít minimálně pořádně připravit na ostré boje v play-off, které je už za týden čekají. V posledním zápase Vítkovičtí přetlačili Foltovy Otrokovice 3:1, Mladá Boleslav si zastřílela v Kladně, kde odevzdaného soupeře setnula 23:3. Uvidíme, kdo má na play-off lépe naladěno. Důležité doléčit před náročným měsícem drobné šrámy. David Matúš nedohrál zápas s Otrokovicemi, ale už by měl být fit, stejně jako Pavel Brus, který nenastoupil vůbec. Nad startem Lukáše Hrubého ještě visí otazník, stejně tak u Filipa Heczka.