Tisková konference před play-off

27. února 2014, Vlaďka Zoubková

Ve středu se konala tisková konference vítkovických elitních týmů žen a mužů. Na programu bylo hodnocení základní části a vyhlídky obou družstev v play-off.

V útulné restauraci na Stodolní ulici odpovídali na otázky novinářů zástupci klubu, trenéři ženské i mužské složky, hráči Jan Jelínek, Lukáš Veltšmíd, hráčky Andrea Pastušková s Hanou Sládečkovou a také předseda klubu Tomáš Krásný.

Novináře zajímalo hodnocení posledního zápasu mužů základní části v Mladé Boleslavi, které Vítkovice prohrály 8:4.

"Rozhodly naše chyby v první třetině," říká trenér Michal Deus. "Byla to pro nás facka, ale je dobře, že přišla před play-off. Rozhodně se z ní musíme poučit a do vyřazovacích bojů půjdeme na sto procent." K výběru soupeřů dodává: "Nebylo to pro nás překvapení, Brno jsme si v kabině přáli. Věřím, že sérii zvládneme, stejně jako v předešlých letech."

Kapitán Jan Jelínek se vrací k nepovedené podzimní části extraligy a vystoupení na Poháru mistrů. "Byl to hrozný pocit. Před každým zápasem jsme si říkali, že teď se to zlomí, ale nešlo to. Pohár mistrů nám na sebedůvěře nepřidal." Lukáš Veltšmíd dodává: "Nastartovala nás domácí výhra nad FBC a především vítězství v Chomutově nad Tatranem." Vítkovice nakonec obsadily v základní části 4.místo. "Kdyby nám na podzim někdo řekl, že půjdeme do play-off ze čtvrtého místa, brali bychom to všemi deseti," hodnotí umístění v tabulce Lukáš. Platí pro tým stejný cíl jako před sezónou, účast v Superfinále? "Tak daleko se nedíváme, pořád je co zlepšovat," říká Honza Jelínek. "Před námi je série s Brnem a nebude to vůbec snadné. Musíme se na ně dobře připravit a jít od zápasu k zápasu."

Ženy Vítkovic mají vyšší cíle, po loňském stříbru by rády dosáhly na vytoužené zlato.

"Elite bude těžký soupeř, ale takové zápasy potřebujeme, abychom mohly pomýšlet na Superfinále," hodnotí volbu kapitánka Andrea Pastušková. "Mají v týmu šikovné holky, včetně třech slovenských hráček, stejně jako máme my. Play-off je něco úplně jiného, než základní část, kde každá prohra jde ještě opravit, teď musíme předvést maximum a dát do zápasů vše, co v nás je."

Spoluhráčka Hanka Sládečková se připojuje: "Na play-off se těšíme a doufáme, že sérii hladce zvládneme. Nebude to jednoduché, ale věříme si. Všechny víme, co je v sázce. Chceme našim fanouškům ukázat, že jsme na boj o titul dobře připravené, půjdeme do toho naplno."

Plánují oba týmy nějaké překvapení pro fanoušky? "My zůstaneme u klasického porostu na tváři, žiletky schováme do šuplíku,"říká Jan Jelínek, který zřejmě holící strojek už dávno ztratil. Andy Pastušková s úsměvem dodává: "My rozhodně budeme hrát v dresech, v tomhle směru se žádná změna nechystá." :-) "Pokud ale dosáhneme na titul, naši trenéři se vydají na výlet do hřebenech Beskyd," prozrazuje plány z kabiny Hanka Sládečková.

Pro předsedu Tomáše Krásného to bude první play-off v nové funkci. "Oba týmy jsou na vyřazovací zápasy skvěle připravené a pevně věřím, že do bojů o Superfinále dají vše. Přeji všem hodně štěstí a přál bych si, aby nás na každý zápas přišlo podpořit co nejvíce fanoušků. Loňská atmosféra byla nezapomenutelná, doufám že i letos nás publikum požene od vítězství k vítězství, až k cestě do O2 arény.


Tímto bych chtěl jménem klubu všechny fanoušky florbalu pozvat tento víkend na první zápasy čtvrtfinále na Dubinu!"


Rozhovory s hráči po tiskové konferenci