Omluva fanouškům k video online víkendových zápasů!

28. února 2014, Vlaďka Zoubková

S lítostí se omlouváme vítkovickým a zároveň fanouškům našich soupeřů za neuskutečnění našeho přenosu přes kanál YouTube. Důvody popsány níže v článku...

Na základě nesouhlasného postoje CFBU k našemu vysílání na kanále YouTube, nebudeme moci do odvolání vysílat komentované přenosy v HD kvalitě přes YouTube z domácích zápasů. Za odvysílání přenosu zápasu Vítkovice - Otrokovice jsme obdrželi pokutu ve výši 4.000 kč. Pokud bychom během víkendu odvysílali 4 zápasy (muži i ženy), stoupla by pokuta na 80.000 kč!

Video stream YouTube Vítkovice - Otrokovice zde!

Předkládáme dopis zaslaný Českou florbalovou unií v plném znění:

"Dobrý den,

Jménem Komise elitních soutěží (KES) Vám oznamuji, že KES se na svém pravidelném setkání zabýval i problémem internetového vysílání přenosů z AutoCont extraligy, konkrétně Vaším posledním domácím utkáním, které jste odvysílali i na kanále YouTube. Přestože to není běžnou praxí, KES Vás chce seznámit se svým rozhodnutím písemně, které přikládám níže.

Rozhodnutí KES:

Za porušení reglementu Extraligy mužů (čl. 3 Práva k vysílání a reklamní práva), v podobě vysílání video on-line přenosu na kanálu YouTube (bez souhlasu ČFbU), uděluje KES oddílu 1. SC Vítkovice pokutu 4.000,- Kč. Zároveň se KES shodl, že za každé další výše uvedené porušení reglementu bude udělena pokuta ve výši 20.000,- Kč.

KESem zvolená pokuta Vám bude uložena do FISu, informuji Vás o rozhodnutí KESu písemně kvůli blížícímu se pořádání dalších domácích utkání.

Děkuji za pochopení."



Jelikož jsme si jisti, že stejně jako v jiných sportech jsme vlastníky našich vysílacích práv, odvoláme se k Odvolací a revizní komisi ČFBU a pokud nerozhodne v náš prospěch, obrátíme se na soud.

Online přenos bude vysílán pouze přes kanál TV.COM v kvalitě, kterou tento kanál zvládne. Je nám to velice líto, děkujeme všem, kterým se náš kvalitní přenos přes YouTube líbil a pevně věříme, že na nás nezanevřete. O vývoji dalších přenosů vás budeme informovat.

1. SC WOOW Vítkovice