Koňařík přiblížil Vítkovicím Superfinále

02. dubna 2014, CD

I pátý semifinálový souboj byl vyrovnaný do poslední vteřiny. Vítkovice jsou blízko třetí účasti v O2 Aréně!

Již čtvrtý z pěti doposud odehraných zápasů skvělé série se odehrál před kamerami ČT. Novinkou, a nutno přiznat, že nepříliš šťastnou, byl nový tarkett v imitaci světlé plovoucí podlahy.

V domácí sestavě se objevili i tahouni Fojta s Eklem, nikoli už s problémy se sdrcem laborující Tomáš Chroust. Vítkovicím chyběl zraněný kapitán Jelínek, na rozdíl od prvních zápasů na půdě Mladé Boleslavi ale přijel na svůj tým i s berlemi osobně dohlédnout.

První třetina se nesla v duchu urputných bojů z uplynulého víkendu. Mnoho šancí, skvělí brankáři, poctivé výkony všech aktérů, včetně rozhodčích. V 6.minutě si zahrála Mladá Boleslav přesilovku po faulu Bruse, ale hosté ji ubránily. Stejnou výhodou pohrdly na přelomu první a druhé dvacetiminutovky i Vítkovice, na trestné lavici pykal za Bauerovo přidržení Hubálkovy hole náhradník Mátl.

Ve 24.minutě padla první branka, jejím autorem byl pohotový Lukáš Hájek, který si našel Bauerem vyraženou Šebestovu střelu, lehce si ji nadhodil do vzduchu a z voleje pod břevno rozvlnil síť! Vedení ale Vítkovicím nevydrželo příliš dlouho. Za tři minuty našel zpětnou přihrávkou zpoza branky Tadeáš Chroust Gwuźdźe a ten nedal střelou do odkryté branky Součkovi šanci.

Ani třetí třetina nezměnila obrázek hry. Hodně šancí, skvělí gólmani. Nutno podotknout, že se celou sérii zastřeluje mladoboleslavský sniper Křenek, jehož projektily létají těsně vedle vítkovické branky, nebo je chytají brankáři. Skórem nepohnul nikdo z hráčů ani během dvou přesilovek. Jak Žák, tak Jiří Bouška si odpykali celé dvě minuty. Na konci zápasu vychytal Souček Novotného, velkou šanci spálil Kadlec, na druhé straně čaroval Bauer.

A obránce Kadlec se nakonec stal dvojitým nešťastníkem zápasu. Kromě spálené tutovky na sklonku základní hrací doby má prsty i v rozhodujícím okamžiku celého utkání. Běžela 4.minuta prodloužení, když jeho riskantní pas na druhého obránce výborně vystihl Matěj Koňařík a v nájezdu sám na Bauera konečně protrhl střeleckou smůlu, která se ho po celé play-off drží. Koňařík střelou pod břevno otáčí stav série a pod tlak se teď dostává Mladá Boleslav.

Vítkovice jsou blízko třetímu Superfinále v řadě. Jak se říká, poslední krok bývá nejtěžší a v takto vyrovnané sérii to bude platit dvojnásob. Šestý zápas je na programu již zítra, tj. ve čtvrtek 3.4. od 20:00 na hale SC Dubina. Vítkovice jistě poženou vynikající diváci. Podaří se Vítkovicím dokonalý obrat z 0:2 na 4:2?