Martin Štěpánek: Superfinále byla skvělá podívaná!

16. května 2014, Vlaďka Zoubková

Město Ostrava je jedním z hlavních partnerů 1. SC WOOW Vítkovice a právě v roce, kdy má navíc titul Evropské město sportu, se klubu podařilo získat oba mistrovské tituly!

O současnosti i budoucnosti florbalu v Ostravě jsme si popovídali s náměstkem primátora Martinem Štěpánkem, který má v Ostravě sport pod taktovkou.


Martine, jaký vy osobně máte vztah k florbalu?

Spolu s fotbalem patří florbal mezi mé oblíbené sporty! Dřív jsme s kamarády dokonce hráli – jak já říkám – pralesní ligu :) Času je ale bohužel málo, takže teď jsme rádi, když se sejdeme jednou týdně, abychom si zahráli aspoň pro zábavu.

Co říkáte na vítězství holek i kluků v Superfinále? Fandil jste jim?

Je to opravdu fantastický výkon! Ještě jednou oběma týmům gratuluji k vítězství! Já jsem na Superfinále byl a fandil tak nahlas, že jsem druhý den skoro šeptal :-) Byla to skvělá podívaná a kluci i holky z Vítkovic dokázali, že v Ostravě máme nejen skvělé sportovce, ale taky trenéry a organizační týmy, které dávají našim sportovcům dobré podmínky pro skvělé výkony.

Ostrava je letos Evropským městem sportu, jaké sportovní novinky to s sebou přinese?

Naší prioritou je dostavba Městského stadionu ve Vítkovicích, který bude chloubou Ostravy i dalekého okolí. Kromě toho ale začala stavba in-line okruhu a také kryté atletické haly. Projekt Evropské město sportu ale s sebou nese více než 250 sportovních projektů, které budou probíhat v podstatě během celého roku. Například teď si můžete v Ostravě vyzkoušet olympijský sport curling a taky nám startuje sportovní olympiáda pro děti všech základních škol v Ostravě.

Může tento titul pomoci třeba k tomu, aby se příští Superfinále hrálo právě v Ostravě?

To bohužel nezáleží na mě, ale na florbalové federaci. Já osobně si to dokážu živě představit a udělám vše proto, aby mohly Vítkovice obhajovat titul doma.

Co byste popřál mistrům florbalistům do příštího roku?

Přeji jim hodně sil a energie, týmového ducha a stejnou cílevědomost, která je dovedla až za letošním titulem!

Děkujeme za rozhovor.