Junioři vezou z Prahy dva body

07. října 2014, Petr Blakala

Další dvě kola čekala na extraligové juniory, kteří v hlavním městě změřili síly s pražskou Spartou a hráči Bohemians.

AC Sparta Praha – 1. SC Vítkovice Oxdog 7:8pp (2:2, 3:3, 2:2 – 0:1)

Jako první šli do vedení v barrandovské Aréně florbalisté Sparty, kteří prodrali míček do sítě ve 4. minutě. Vítkovičtí junioři na tuto situaci zareagovali dvěma brankami, avšak Sparťanům se podařilo minutu a půl před koncem úvodní části srovnat. Druhá perioda byla taktéž vyrovnaná, avšak na brankové momenty obsáhlejší. Hosté z Ostravy museli dotahovat dvoubrankovou ztrátu, což se jim povedlo a do šaten se opět odcházelo za vyrovnaného stavu. V posledním dějství strhly Vítkovice vedení na svou stranu, ale pět minut před koncem třetí části dokázali domácí rozvlnit síťku ostravské svatyně a šlo se do prodloužení. Zde uspěli jedinou střelou Vítkovičtí – respektive Lukáš Pešat, jenž vyzrál na brankáře Nockina.

FbŠ Bohemians – 1. SC Vítkovice Oxdog 12:6 (5:2, 1:2, 6:2)

Nedělní utkání patřilo rozhodně k vyostřenějším soubojům. Do vedení šla pražská Bohemka, která svůj náskok postupně zvyšovala. Vítkovice však stačily odpověď alespoň dvěma brankami v 8. a 20. minutě, čímž stáhly náskok soupeře na tři branky. Do druhé periody vstoupili Ostravané jako vyměnění, dvěma brankami vstřelenými a jednou obdrženou se značně přiblížili vyrovnání. Jenže v posledních dvaceti minutách nastal zlom, kdy přišlo více trestů na obou stranách. Efektivnější v přesilových hrách byla Bohemka, která vstřelila o několik branek více, a ke konci utkání již kontrolovali vývoj zápasu.

Další utkání čeká juniory Vítkovic 18. 10 a 19. 10, kdy v sobotu přivítají nedaleký Havířov a o den později změří síly s brněnskými Buldoky.