Dorostenky Vítkovic jako na klouzačce

01. prosince 2014, Jaromír Veselý

​S přicházející zimou a výrazným ochlazením zatuhly výkony vítkovických nadějí a chvílemi si musely připadat jako na klouzačce. Zápasy s týmy z Přerova a Hranic přinesly značné trápení.

FBC Spartak Přerov - Vítkovice 3:7

Z pohledu dosavadních výsledků obou soupeřů mělo být utkání poměrně jednoznačnou záležitostí, leč vývoj první poloviny utkání takový rozhodně nebyl.

Hráčky Spartaku vstoupily do utkání s obětavou obranou, snahou a chutí, to na druhé straně se všechny tři aspekty ještě hledaly a tak se Přerov v druhé minutě po nedůrazu Vítkovic při bránění ujal vedení. I když do půl minuty srovnala Martináková o další minutu později šel opět do vedení přerovský tým. Odpověď přinesla v polovině třetiny Moravcová, avšak nebyl všem dnům konec, v oslabení na přelomu první a druhé třetiny musely Vítkovice opět dotahovat vedení soupeře.

O dotažení rozdílu se postarala Skřípková po kombinaci s Chaloupkovou a tlak týmu z Ostravy začal nabírat na intenzitě.

Ve třetí třetině se výkon vítkovických dostal do správných mezí a soupeři již bylo poskytnuto minimum prostoru ke vzdoru. Se zlepšeným výkonem přišly i změny ve skóre po brankách Barvíkové, dvou Martinákové a jedné Plankové se skóre zastavilo na stavu 3:7 pro Vítkovice.

Vítkovice – FBŠ Teiwaz Hranice 2:3

Druhé utkání přineslo mezi mantinely poměrně podobnou první třetinu jako v prvním utkání.

I když o poznání vyšší aktivita Vítkovic mohla slibovat odlišný průběh, díky nervozitě a nepozornosti vítkovických hráček to byl opět soupeř kdo otevřel skóre.

I tentokrát se povedlo Vojcíkové dorovnat stav a dokonce v následujícím střídání Martináková strhla vedení na stranu celku z Ostravy.

Další průběh zápasu se nesl ve znamení nepřesností a zkušené hráčky soupeře dělaly oraně Vítkovic problémy. Neproměňování gólových příležitostí, ztráty balonků na polovině soupeře vedly k nejednomu protiútoku Teiwazu a ve druhé třetině skončil jeden takový vyrovnávacím gólem. Do konce třetiny se ujala ještě ještě jedna střela hranických hráček a rázem byl výsledek nepříznivý pro Vítkovice.

I když od té chvíle nebezpečnost hry týmu z Hranic pro vítkovickou branku zmírnila, nezměnilo to nic na faktu, že hra Vítkovic troskotala na četných nepřesnostech, což v kombinaci s neproměňováním brankových příležitostí a obtížným odebíráním balonku hráčkám soupeře směřovalo ke smutnému výsledku pro domácí a radosti hostů z Hranic.

Vítkovická děvčata tak okusila první porážku v sezóně.

Z uplynulého víkendu si dorostenky Vítkovic odnesly poloviční úspěch, tvrdou porážku a cenné zkušenosti. Zužitkovat je mohou již za dva týdny v domácím prostředí na Městské sportovní hale Dubina. I když výkony zdaleka nebyly optimální, přesto slibují do budoucna na hřišti trápení pro nejednoho soupeře.

Sestava:

Tománková T., Kodová K.

Marková P., Hyršová D., Kubečková N., Kolářová M.,

Planková E., Honová N., Vojcíková J., Barvíková E., Jakubcová B., Martináková N., Moravcová S., Chaloupková K., Glasová A., Skřípková P.