Češi po dramatu zdolali Nory 7:6

08. prosince 2014, CD

Norové celý zápas dotahovali, až v poslední minutě málem dotáhli! Národní tým ale těsné vítězství a dnes se postaví Švýcarům.

Češi vstoupili do jubilejního desátého mistrovství světa skvěle a ve 4. minutě už vedli 2:0! Dorážkou se prosadil elitní centr švédského Linköpingu Jendrišák a poté využil rychlý kontr Ondrušek. V 11. minutě vrátil Nory do hry zorro trickem Olesen, když předtím obral v rohu chybujícího Podhráského. Na to odpověděl ve 13. minutě individuální akcí Dóža. Na konci třetiny se s góly roztrhl pytel. V 19. minutě nejprve po Deutschově zaváhání Evensen. Poté Tokoš přistrčil Suchánkovi a poprvé v zápase se prosadil "vítkovická" formace. Hned na to ovšem využil volného úderu u naší střídačky Skau Jansson a do šaten se šlo po první divoké třetině za stavu 4:3.


V té druhé se brankostroj zadrhl. Šanci vyrovnat nabídl Norům Tokoš, když byl vyloučen za hrubost poté, co neunesl neodpískání jasného viditelného faulu na svou osobu. Češi ale oslabení odbránili výborně. Když už to vypadalo na bezbrankovou třetinu, udeřil vteřinu před sirénou krásnou těčí Mikešovy nabídky Dóža!


Když v 44. minutě po Podhráského pasu zvýšil superstřelec české extraligy Curney, zdálo se, že už našim vítězství neunikne. Ale sami velkými chybami otevřeli Norům dveře k návratu zpátky do zápasu. Ve vlastní přesilovce nechali úplně samotného Kronberga a o chvíli později vystihl Ondruškům kros Skau Jansson a bylo to opět o gól. V 56. minutě ukázal zkušenost Tomáš Sladký a po rychlém vyjetí na střed naservíroval míček na tyčce číhajícími Martinu Tokošovi a ten vrátil českým barvám klid. Po dalším Deutschově zaváhání, tentokrát ve formě podklouznutí, snížil opět Kronberg na 7:6. Těsný náskok Češi s vypětím všech sil ubránili, přičemž nejednou se zaskvěl brankář Kafka.


Dnes sehraje český národní tým předpokládaný zápas o první místo ve skupině se Švýcarskem. Utkání začíná v 16h v hale Scandinaivum v Göterborgu.


ČR - Norsko 7:6 (4:3, 1:0, 2:3)

ČR: Kafka - Deutsch, Podhráský, Veltšmíd, Suchánek, Sýkora, Jelínek - Natov, Jendrišák, Curney - Sladký, Tomašík, Tokoš - Ondrušek, Mikeš, Dóža - 50.-51. Zozulák.
Norsko: Rönnmark - Nielsen, Gidske, Ronglien, Gustavsen - Torp, Kronberg, Olesen - Skau Jansson, Straete, Evensen - Fauskanger, Hoff Eriksen, Nilsson.
Branky a nahrávky: 3. Jendrišák (Natov), 4. Ondrušek (Mikeš), 13. Dóža, 20. Suchánek (Tokoš), 40. Dóža (Mikeš), 44. Curney (Podhráský), 56. Tokoš (Sladký) - 11. Olesen (Kronberg), 19. Evensen (Straete), 20. Skau Jansson (Ronglien), 51. Kronberg (Olesen), 52. Skau Jansson, 57. Kronberg.
Rozhodčí: Burek, Czarnecki (oba Polsko). Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. Oslabení: 0:1. Diváci: 2077. Vývoj skóre: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 6:3, 6:5, 7:5, 7:6.