​Vítkovické dorostenky na domácí půdě nezklamaly

16. prosince 2014, Jaromír Veselý

K dalšímu ligovému turnaji neměly dorostenky Vítkovic dlouhou cestu, jelikož pro teto turnaj jim los přisoudil roli pořadatele. Na domácí půdě svými výkony rozhodně nezklamaly.

Florbal Torpedo Havířov - Vítkovice 1:14

Od samého začátku se ujaly režisérské role zápasu hráčky Vítkovic. Po necelé půl minutě využila prostor nabídnutý ustupující obranou soupeře Kubečková a přízemní střelou prostřelila havířovskou brankářku. Přes další velký tlak se Torpedu dařilo odolávat další změně skóre až do šesté minuty, kdy svůj důraz před brankou uplatnila Honová a zvýšila skóre na rozdíl dvou branek.

Další tři minuty trvalo než se dokázala prosadit Moravcová a uzavřít tak skóre třetiny na 0:3.

Do druhé třetiny vstoupily Vítkovice stejně aktivně jako do první a po dvaceti sekundách navýšila skóre opět Moravcová. Další čtyři minuty trvalo dobývání branky Havířova, když se po spolupráci s Plankovou podruhé v zápase trefila Kubečková. Za další dvě minuty přidala po Moravcové branku Skřípková. Do konce třetiny se ještě trefila Chaloupková, když si vybojovala míček a po další akci Plankové také Kolářová. V té době se již osmělil také Havířov a Tománková v brance týmu z Ostravy nudou zcela netrpěla.

Třetí třetina začala velice obdobně jako předchozí dvě části, po čtyřiceti sekundách se opět měnilo skóre, tentokrát Skřípková připravila pozici pro Plankovou. Za půl minuty využila dobrou práci Glasové před brankou soupeře Chaloupková a přidala svou druhou branku v utkání. Ihned po následujícím vhazování zafungovala spolupráce Plankové se zakončující Moravcovou, která se zopakovala ještě jednou za půl minutu hry.

Mezitím i soupeř využil jednoho ze zaváhání obrany Vítkocvic zapsal si tak úspěšný zásah.

Na tuto změnu ihned odpověděla Planková a skóre se symbolicky uzavřelo nešťastným vlastním gólem Havířova.

Po dobrém výkonu tak zaslouženě Vítkovice uhrály vítězství 1:14.

Vítkovice – 1. FBK Rožnov pod Radhoštěm 8:3

Do druhého zápasu sice vstoupily Vítkovice stejně aktivně jako do prvního, leč na skóre se to projevilo přesně naopak. Po čtyřiceti sekundách po ztrátě a samostatném úniku Rožnova, prohrávaly Vítkovice 0:1. Další tlak domácích vygradoval v páté minutě kdy nejprve Hyršová připravila střeleckou pozici pro Glasouvou a ta srovnala, v následujícím střídání nabila Kolářová Skřípkové a neuběhlo ani půl minuty od první branky a vedení stvrdila Planková dokončující akci Moravcové. Za minutu a půl našla Planková Skřípkovou a ta přidala další branku. Před koncem třetiny si ještě míček u soupeřovy branky vybojovala Glasová a nedala hostující brankářce šanci.

Druhá třetina již takové brankové hody nepřinesla. Přes stále vysokou aktivitu domácích padly jen dvě a obě připravila Kubečková. Nejprve našla svou přihrávkou Moravcovou, poté v přesilovce přihrála Plankové, která poslala míček do sítě soupeřovy branky.

I když měl soupeř čas od času nějakou drobnou příležitost, výrazné ohrožení z toho nebylo.

Třetí třetina začala brankou domácích, po třiceti sekundách se prosadila Hyršová.

Bohužel poměrně tvrdé utkání vyústilo ve dvě zranění vítkovických hráček. To přineslo drobné zmatky ve hře, ze kterých vyplynuly dva rychlé góly Rožnova a zbytek utkání se již jen dohrával.

S dalším dobrým výkonem přišlo další vítězství, tentokrát 8:3.

Oba zápasy tak byly odehrány s přehledem a dobrými výkony, které si zaslouží pochvalu.

Další kolo čeká holky 11.1.2015 v Odrách, kde změří síly s domácím Juventusem Odry a Třineckým Ossiko

Sestava:

Tománková T., Kodevá K.

Marková P., Hyršová D., Kubečková N., Kolářová M.

Planková E., Moravcová S., Honová N., Vojcíková J., Skřípková P., Jakubcová B., Glasová A.