Muži čekají před svátky ještě dva zápasy

17. prosince 2014, CD

V pátek doma Vítkovice přivítají Bohemians, v neděli vyjíždějí pro změnu do Prahy, kde se utkají se Spartou

Mistrovství světa je za námi, Autocont extraliga mužů pokračuje. Již v pátek přivítají muži doma Jedličkovu Bohemku. Na place by neměl chybět i čerstvý majitel bronzové medaile z MS Lukáš Veltšmíd či další účastníci MS, Slováci Lukáš Řezanina a Ladislav Gál.


VÍTKOVICE-BOHEMIANS

základní část

doma: 9 7-0-0-1-1 53:24

venku: 10 7-0-1-0-2 59:32

Vítkovice se již v pátek od 18 hodin střetnou s FbŠ Bohemians. Letošní první vzájemné střetnutí ovládly jasně Vítkovice a nadělili domácím "klokanům" desítku. I nyní budou Vítkovice favoritem. Zamíco soupeř balancuje na hraně play-off, momentálně je na sedmém místě s náskokem tří bodů na deváté Pardubice, Vítkovice se drží v popředí tabulky. Ikdyž, pravda, poslední tři zápasy vyhrály jen za dva body či jinak, v posledních pěti zápasech nevyhrály za tři body! Bohemians jsou na tom právě naopak, v posledních čtyřech zápasech ani jednou nezaváhali a plný zisk dvanácti bodů je vyšvihl z hlubin tabulky až na pozice zajišťující play-off. Vlastně naposledy prohráli 28.října doma s Vítkovicemi...


Extraliga dohání ztrátu nabranou téměř měsíční pauzou kvůli mistrovství světa a tak další zápas čeká Vítkovické hned v neděli. A zatímco v pátek pražský tým zavítá do Ostravy, v neděli tomu bude právě naopak. Vítkovice se utkají v pražskou Spartou.


VÍTKOVICE-SPARTA PRAHA

základní část

doma: 18 17-1-0-0-0 103:39

venku: 17 11-1-1-1-3 79:54

Ta zažívá dobrou sezonu a drží se v poklidných vodách středu tabulky, přičemž ale silně pokukuje po první čtverce. Vždyť na čtvrté Brno momentálně Sparta ztrácí jediný bod!


Loni Sparta šokovala Dubinu ziskem vůbec prvního bodu z Ostravy na sedmnáctý pokus! 15 vteřin před koncem srovnával Šnajdr na 4:4. Katem Sparty byl loni Jakub Hubálek, který zařídil gól v prodloužení v domácím zápase a za stavu 4:4 rozhodl v 51. minutě i duel v Praze!
Letos se vše opticky vrátilo do starých kolejí a Sparta dostala na Dubině desítku. Ovšem vítězství se nerodilo tak lehce, vždyť po dvou třetinách vedly Vítkovice pouze 4:3! Skvělou třetí třetinou ale Vítkovice drama nepřipustily. Každopádně to v Praze na Podvinném mlýně rozhodně nebude jednoduchý zápas.


1. SC Vítkovice Oxdog - FbŠ Bohemians Praha, pátek 19.12.2014 18:00, SC Dubina
AC Sparta Praha - 1. SC Vítkovice Oxdog, neděle 21.12.2014 17:00, Aréna Podvinný Mlýn