Muži doma nestačili doma na Bohemku, na Spartě vyhráli

22. prosince 2014, CD

Nepovedený zápas před vlastními diváky vykoupily Vítkovice otočeným zápasem na Spartě. Svátky stráví na třetím místě tabulky.

Bohemians vyloupili Dubinu

Bohemians pokračují ve šňůře vítězných zápasů. Po čtyřech výhrách uspěli na půdě mistra a v neděli pak i doma s Mladou Boleslaví!

Utkání Vítkovice-Bohemians načal v přesilovce kapitán Pavel Brus, když pohotově dorazil Veltšmídův projektil odražený od tyče. Ač měly Vítkovice v první třetině více ze hry, na góly skončila nerozhodně. To zařídil po Kisugiteho střele dorážkou David Šimek.

Hosté šli do vedení ve 25.minutě, kdy Hubálkovu nedobrou rozehrávku potrestalo duo David Šimek - Patrik Kieler. A mladý forvard byl i u dalšího gólu hostů. To už běžela osmá minuta poslední třetiny. Skvělý zápas Kielera pokračoval a v 50. minutě se podílel na další brance hostů, tentokráte z hole Martina Šimka. Stichlou Dubinu na chvilku probudil gól Lukáše Hájka z trestného střílení nařízeného za faul na Hubálka, ovšem ještě v téže minutě ji opět umlčel Poláček. Víc se toho na Dubině již nestalo. Vítkovice s Bohemians doma prohrály podruhé v historii.

Včasné probuzení na Spartě!

Překvapivou prohru jely Vítkovice odčinit do Prahy na Podvinný Mlýn. Již ve třetí třetině utkání s Bohemkou nahradil ve druhém útoku Jousiho Gál a toto složení se přeneslo i do nedělního zápasu. Jousi do Prahy ani neodcestoval, stejně jako ostatní náhradníci.

Vstup do zápasu byl více než katastrofální! Vítkovice inkasovaly hned v první a druhé minutě. V páté minutě to bylo dokonce již 3:0 pro Spartu! Teprve poté se Vítkovice probudily. V 8. minutě se důsledností prosadil Marek Matejčík. Ve druhé třetině pak Vítkovice vývoj zápasu zcela otočily. Nejprve zaúřadovala třetí formace mladíků Bräuer-Pešat-Delong, která pospolu nastupuje v posledních zápasech pravidelně, střílel Marek Bräuer. Dvěma slepenými góly Lukáše Hájka ze 34., resp. Jana Šebesty ze 35. minuty šly Vítkovice do vedení.

Sparta svůj výkon v posledních fázích zápasu zlepšila, ale v brance Vítkovic stál výborný Lukáš Souček a komplikace nepřipustil. V předposlední minutě zápasu rozhodl utkání v power-play domácích Lukáš Řezanina.

Vítkovice stráví Vánoční svátky na třetím místě tabulky, pouze o skóre za Mladou Boleslaví. Ta totiž prohrála jak v pátečním zápase s Brnem (4:5sn), tak i v nedělním s Bohemians (5:7). Zezadu se blíží Chodov a také Brno s Bohemians, kteří zažívají bodové hody.

TABULKA PO 13 KOLECH

1. Tatran 34
2. Ml.Boleslav 27
3. Vítkovice 27
4. Chodov 25
5. Brno 22
6. Bohemains 22
7. Sparta 19
8. FBC Ostrava 16
9. Pardubice 16
10. Liberec 14
11. Otrokovice 6
12. Kr.Vinohrady 6