Je potřeba zdůraznit a ocenit práci obětavých rodičů, říká Krásný

23. prosince 2014, Zuzana Košťálová

Na dosavadní vývoj vítkovického florbalu jsme se zeptali předsedy správní rady Tomáše Krásného.

Jak se Vám zatím líbí předváděné výkony týmů žen, juniorů a mužů? Ženy jsou letos bezkonkurenční a jsou stále neporaženy. Junioři jsou na druhém místě, ale až do posledního kola obsazovali první pozici. Po předchozím ročníku to je hodně velký posun. Mužům se však v posledních kolech tolik nedaří. Ze šesti odehraných zápasů dokázali celé tři body vydolovat jen v poslední kole proti Spartě. Předtím prohra doma s Bohemkou nebo tři zápasy, které rozhodovalo prodloužení či samostatné nájezdy například proti Ostravě. A ještě předtím v listopadu dvě domácí prohry proti Mladé Boleslavi a Brnu.

Pokud jde o dosavadní výkony našich elitních kategorií, tak jsem spokojený. Muži teď měli slabší období, ale to prostě potká každý tým. Nelze vyhrávat pořád. Klukům ale věřím. Všichni již moc dobře ví, jak se připravit na rozhodující část sezóny. Ženy hrají naprosto v pohodě a v podstatě ladí jen detaily. V play-off se pak projeví jejich obrovská síla. Z juniorů mám velkou radost. Vypadá to, že po nutném doplnění této kategorie před sezónou, se sešel dobrý tým, který pod taktovkou Jirky Mojžíška šlape. Celkově se už těším na závěrečnou část sezóny, kde už půjde o všechno.

Co budete hodnotit jako úspěch a naopak absolutní neúspěch v sezóně?

Laťka je nasazena vysoko, a proto klub jako jsou Vítkovice musí mít vysoké cíle. Úspěchem bude vždy jakákoliv medaile. V juniorské kategorii si myslím není nutné vytvářet na kluky tlak v podobě medailí. Důležité bude, aby jim zápasy a celá sezóna dala vše potřebné pro jejich hráčský růst, který budou moci zužitkovat v budoucnu.

Sledujete i mládežnické soutěže? Mají Vítkovice dobrou základnu mládeže?

Bez mučení se přiznám, že detailně mládežnické kategorie nesleduji z důvodu velkého časového vytížení. Přece jen je kategorií mnoho. V klubu však mám kolegy, kteří se mládeži věnují. Základna je velice dobrá. Klub těží ze svého silného postavení v regionu a také výborné práci v minulosti. Velký dík patří proto všem, kteří se o naši mládež v klubu starají mnohdy nad rámec svých základních povinností a na úkor svého volného času. Chtěl bych také upozornit, že máme neuvěřitelně obětavé rodiče, kteří vytvářejí našim mladým hráčům a hráčkám skvělé zázemí a rovněž neváhají klubu pomoci s péčí o jednotlivé oddíly. Tohle je potřeba opravdu zdůraznit a ocenit, jelikož se nejedná o nic samozřejmého.

Chystají se nějaké výrazné příchody/odchody do/z klubu? Včetně realizačního týmu nebo změn ve správní radě.

Žádné výrazné změny se nechystají. Nyní je pár hráčů z A-týmu na hostování, případně střídavých startech, ale žádný jiný pohyb v podobě přestupů není na pořadu dne. U žen se přece jen ještě o určitém doplnění týmu jedná. Klub má zájem o Romanu Kieckovou z FBC Ostrava a probíhají určitá jednání. Ve hře je i návrat jedné výborné útočnice. Podrobnosti zatím nemohu uvést. Aspoň to bude případně pro fanoušky novoroční překvapení. A aby byla odpověď na otázku kompletní, tak žádné změny ve správní radě se nechystají. Myslím, že by ani nikdo nechtěl od rozdělané práce odcházet.

Budou v klubu od nového roku nějaké novinky?

Určitě se společně s naším marketingovým manažerem Petrem Juříčkem budeme snažit pro fanoušky něco vymýšlet. Obecně si ale nemyslím, že by měly nastat v této oblasti převratné změny. Našich fanoušků si velmi vážíme a určitě pro ně něco připravíme. Nejlepším dárkem pro ně však bude, když budou kluci a holky předvádět atraktivní florbal podpořený dobrými výsledky.

Dne 27. 12. se bude na Dubině konat turnaj smíšených týmů, který Vítkovice pořádaly poprvé už v květnu. V čem je tento turnaj výjimečný a proč by se právě na něj měli přihlásit fanoušci, hráči a další příznivci nejen vítkovického florbalu?

Výjimečný je v tom, že dává možnost zahrát si ve smíšených družstvech. Květnový turnaj se vydařil, byla to dobrá florbalová zábava. Takže proč si tuto zábavu nezopakovat ve vánočním čase.

Máte nějaký vzkaz pro fanoušky? Jejich podpora je hodně důležitá a znatelná.

Jak jsem již uvedl výše, fanoušků si v celém klubu velice vážíme. Bez nich by byly zápasy poloviční. Budu velice rád, když jejich podpora bude i letos znamenat skvělé výsledky pro náš klub. Děkuji jim za přízeň a společně držme palce našim elitním týmům v jejich cestě za obhajobou.

Co byste popřál všem do nového roku?

V této složité době, kdy se mi zdá, že ve společnosti vládne ona pověstná „blbá nálada“, je nutné, aby lidé byli pozitivní a věřili, že bude lépe. Pokusme se proto všichni být v tom příštím roce vzájemně více tolerantní, važme si jeden druhého, nezáviďme si, naopak se vzájemně podporujme. Všem přeji v novém roce hodně lásky, štěstí a zdraví. To ostatní jsme schopni si totiž koupit nebo jinak obstarat. Sám vím, že láska, štěstí a zdraví nejsou samozřejmé záležitosti a proto všem přeji, aby jich měli dostatek.