Odveta ostravského derby juniorkám nevyšla

30. prosince 2014, Vlaďka Zoubková

Čtvrtá adventní neděle byla ve znamení posledního kola základní skupiny juniorské ligy žen. V Olomoucké Čajkaréně šlo vlastně jen o to, kdo tuto skupinu vyhraje, o postupujících do dalších fází ligy juniorek už bylo jasno. O vítězství se v přímém souboji utkaly oba ostravské týmy – Vítkovice Oxdog a Bonusia Ostrava.

VÍTKOVICE OXDOG - VIKINGS KOPŘIVNICE 16:0

Utkání mělo od začátku až do konce jednotvárný a jednostranný průběh, neustále dobývání Kopřivnické brány. Soupeřky bránily hluboko na své polovině a k útočným výpadům se prakticky vůbec nedostávaly. Hráčky Vítkovic se snažily o rychlou a přesnou kombinaci, což se střídavě dařilo a výsledkem této nátlakové hry bylo neustále navyšování gólového konta.

V zápase se dokázaly střelecky prosadit skoro všechny hráčky v týmu a to na všechny způsoby – pěknými kombinacemi, důrazem před brankou, rychlými protiútoky i střelami z dálky. Pozitivní bylo, že holky chtěly hrát až úplně do konce a nepolevovaly v nastoleném tempu utkání. Svou první nulu ve svém prvním zápase za juniorky vychytala Klára Kodedová.

Góly: 3x Zemanová Tereza, 2x Pišteková Eva, 2x Hanzlíková Tereza, 2x Kotzurová Denisa,

2x Pokludová Jana, 1x Hložánková Petra, 1x Gregorová Lívia, 1x Peterková Kača,

1x Slavíková Tereza, 1x Martiníková Lucka

VÍTKOVICE OXDOG - ČPP BONUSIA OSTRAVA 4:8

Zápas o 1.místo ve skupině začaly oba týmy ve velkém tempu, hra se přelévala nahoru dolů a šancí na obou stranách bylo požehnaně, bohužel ty vítkovické končily mimo branku. Po 5minutách hry se podařilo soupeřkám jako prvním využít chyby v našem bránění a tento gól určil ráz tohoto utkání. Následně soupeřky využily přesilovku a nadobro se usadily do sedla.

Vítkovické holky znervózněly, lehce ztratily jistotu, ovšem přesto si vytvářely velké šance, které trestuhodně zahazovaly. To hráčky Ostravy byly v laufu, rychlými akcemi se tlačily do útoku a nemilosrdně trestaly nedůrazné bránění vítkovických mladic. Na konci třetiny svítilo na časomíře 0:5 a zdálo se, že je po zápase. O přestávce od trenérů zaznělo jasné: „Ještě není hotovo! Šancí máte dost, když budete trpělivé a budete se snažit hrát stále aktivně, góly přijdou a zápas můžeme otočit.“

První dvě střídání ukázala, že to opravdu může jít, ovšem za předpokladu, že šance vytvářené budou také proměňovány. Nestalo se, soupeřky zakontrovaly a bylo to 0:6. Od té chvíle už ve hře vítkovických nastal zmatek, nepřesnosti a bohužel i jistá dávka frustrace. Hra obou týmů byla nahodilá a zbytečně vyhrocená. Po polovině utkání se nakonec holkám podařilo zásluhou dvojice Gregorová a Kotzurová konečně skórovat a nutno říci, že se tímto vrátily zpět do hry. Z aktivnější hry jsme nakonec vytěžily i druhý gól, když po střele Gregorové byla před bránou pohotová Zemanová.

Do třetí třetiny se šlo s tím, že je stále o co hrát. Snaha na našem týmu znát rozhodně byla, ale chyb jsme vytvářely nezvykle mnoho a soupeřky si s tím uměly poradit. Po gólu na 7:2 okamžitě odpověděla krásnou střelou k tyči Pišteková, ale za 2minuty na to využily Ostravačky chybu ve střídání a bylo to znovu o pět. Znovu jsme zareagovaly, pěknou kombinaci celé pětky využila po nahrávce Peterkové Hanzlíková – 4:8. Až do konce zápasu jsme se stále snažily výsledek ještě vylepšit, ale soupeřky už si vítězství pohlídaly.

Zaslouženě, hra byla sice víceméně vyrovnaná, ale hraje se na góly a těch daly soupeřky o dost více.

Góly: 1:6 Kotzurová (Gregorová), 2:6 Zemanová (Gregorová), 3:7 Pišteková, 4:8 Hanzlíková (Peterková)

SESTAVA VÍTKOVICE:

B = Kodedová - Tománková

O = Martiníková – Hložánková, Pokludová – Mikulová, Holušová

Ú = Pišteková – Hanzlíková – Peterková, Miksová – Kotzurová – Slavíková,

Gregorová – Zemanová

Soutěž bude po Novém roce pokračovat nadstavbovou moravskou skupinou, do které postoupily z naší skupiny: Bonusia Ostrava, Vítkovice a Olomouc a z jihomoravské divize: Aligators Těšany, Židenice a Orlicko-Třebovsko.

Z této skupiny se už bude postupovat do závěrečného celorepublikového PLAY OFF finále juniorské ligy. Přímo do PLAY OFF postupuje jen vítěz této skupiny, čtyři další budou bojovat o totéž v předkolech. Body ze základních skupin se nezapočítávají, jede se od nuly.

Podle dosavadních předváděných výkonů mají Vítkovické holky určitě na to se o postup úspěšně porvat. Čeká nás velká práce, ale cíl je jasný a určitě v našich silách – PLAY OFF.