Semifinále Poháru České pojišťovny již ve středu na Dubině!

05. ledna 2015, Zuzana Košťálová

Již ve středu 7. 1. 2015 se od 20:10 utkají vítkovické ženy s Chodovem v semifinále Poháru České pojišťovny. Toto utkání bude vysílat ČT Sport.

Na vítkovické ženy čeká první zápas v roce 2015. A rovnou se bude jednat o semifinále Poháru České pojišťovny, kdy na Dubinu zavítá pražský Chodov. Tento zápas bude vysílat také ČT Sport. Přijďte tedy vytvořit holkám nezapomenutelnou atmosféru. Sezení doma u televize se totiž vůbec nevyrovná zážitku přímo z haly. Navíc velké finále se odehraje v nedaleké Opavě, takže Vítkovice budou mít v případě zdaru v semifinále k dispozici téměř domácí prostředí. Pro fanoušky Vítkovic je to tedy velká příležitost být přímo v centru dění. Do finále se už probojoval Herbadent, věčný rival vítkovických žen.

Cesta Chodova Pohárem ČP

Chodov do bojů o Pohár České pojišťovny naskočil až v osmifinále a má tedy na kontě o čtyři zápasy méně oproti vítkovickým ženám. V osmifinále si hravě poradil s týmem Slavia VŠ Plzeň (16:1). Ve čtvrtfinále čekalo na chodovské ženy ostravské FBC a vedení ze začátku zápasu si již nenechaly vzít (6:2).

Cesta Vítkovic Pohárem ČP

V prvním kole, které se odehrálo o víkendu 13. a 14. 9. 2014, se Vítkovice utkaly s Orlicko-Třebovskem (9:0), Ostravou (5:0), Kopřivnicí (7:0) a jediný Rožnov pod Radhoštěm dokázal Vítkovicím vstřelit alespoň branku (13:1). V říjnovém osmifinále se pak do cesty vítkovického celku postavila Opava, ale ta neměla nejmenší nárok na výhru a podlehla vysoko 1:15. Ve čtvrtfinále se ženy rytíře Vítka potkaly s ELITE PRAHA v prosinci a na půdě pražského týmu vyhrály 6:3. Nyní je na řadě Chodov a semifinále.


Denisa Ratajová proti Tereze Urbánkové
foto: Vlaďka Zoubková

Kanadské bodování Chodova v Poháru ČP

Nejbodovanější hráčkou Chodova je v Poháru ČP Tereza Urbánková (4+6), za ní se drží Zuzana Tučková (3+3) a na pomyslném třetím místě je Jana Lacková (4+0).

Kanadské bodování Vítkovic v Poháru ČP

V Poháru ČP se nejvíce daří finské obránkyni Mirvě Laitinen a kapitánce vítkovického týmu Andree Pastuškové (obě 6+8). Trojici uzavírá Martina Mahdalová (7+5), která však z pracovních důvodů přerušila hráčskou kariéru.

V extraligové sezóně na sebe narazily tyto týmy hned ve druhém kole. Na domácí půdě Vítkovic se rozhodovalo až v prodloužení, ve kterém byly úspěšnější Vítkovice a mohly se tak radovat ze zisku dvou bodů po výhře 6:5. Chodov společně s Herbadentem jsou jediné celky, které zatím v letošní sezóně extraligy žen dokázaly vítkovické ženy oloupit alespoň o bod.

Neváhejte a přijďte ženy Vítkovic podpořit v semifinálovém boji! Utkání se odehraje 7. 1. 2015 od 20:10 a vysílat jej bude i ČT Sport.